Pogoji poslovanja

Splošni pogoji in navodila za nakup

1. SPLOŠNO

V nadaljevanju vam predstavljamo Splošne pogoje poslovanja podjetja SO d.o.o.Pogoji veljajo za vse kupce, partnerje in ostale poslovne stranke, razen če to v medsebojni pogodbi ni drugače določeno.Vsak poslovni partner oz kupec na zahtevo lahko prejme kopijo "SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA" v pisni obliki, sicer pa so pogoji objavljeni na spletni strani splošni pogoji . Izgovora stranke, da ne pozna "SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA", ne upoštevamo.

2. PONUDBA

Ponujamo izdelke, ki so novi, obnovljeni, neprodane zaloge, demo modeli z manjšimi praskami ali rabljeni. Ponudba je takšna kot je predstavljena na internetnih straneh. Naša ponudba je neobvezujoča. Manjša odstopanja in tehnični popravki pri ponudbi so možni. Podrobnejši tehnični podatki in fizični izgled artiklov je možen preko e-pošte, telefona ali osebno v trgovini. Katalog izdelkov se zvišuje z novo ponudbo in znižuje s prodanimi artikli. Ponudba velja do razprodaje zalog. Cene v ponudbi veljajo za gotovinsko plačilo.

3. NAKUP

Slike, specifikacije in cene na naši internetni strani so simbolične in informativne. Nakup oz. naročilo prodajnih artiklov se lahko vrši osebno v trgovini, preko telefona ali e-pošte. Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Kupec, ki vrši nakup na daljavo preko telefona ali e-pošte je seznanjen z izgledom in stanjen naročenega blaga. Za naročilo se šteje rezervacija preko telefona ali e-pošte, za nakup pa po plačilu predračuna.

4. NAROČILO V SPLETNI TRGOVINI

Kupec lahko naroči izdelke na spletni strani (www.so-doo.si, www.mobilna-oprema.si, www.vstore.si) pod naslednjimi navodili:

1. izdelke na spletni strani najprej dodamo v košarico s klikom na gumb "Kupi" ali "Dodaj v košarico",
2. s klikom na "Moja košarica" je omogočen pregled vseh izdelkov, ki jih nameravate naročiti
3. s klikom na gumb "Na blagajno" (na vrhu strani) ali na gumb "zaključi naročilo" (v košarici) pristopite k nakupu

Primer nakupa kot gost:
1. korak nakupa 1: označite če želite izdelek kupiti kot kot oz. se želite registrirati (registracija ni pogoj za nakup)
2. korak nakupa 2: vpišite podatke za račun
3. korak nakupa 3: vpišite podatke za dostavo
4. korak nakupa 4: izberite način dostave
5. korak nakupa 5: izberite način plačila
6. korak nakupa 6: pregled naročila in potrditev naročila z obveznostjo plačila in soglašanjem s Splošnimi pogoji poslovanja, ki vključuje vaše soglašanje s Politiko varstva osebnih podatkov in zasebnosti

Tehnološka sredstva, ki omogočajo prepoznavanje in popravljanje napak pred oddajo naročilaPred oddajo naročila je uporabniku (kupcu) omogočeno, da s takojšnjim učinkom, enostavno in brez težav:
- vidi in pregleda, katere izdelke je dodal v košarico
- vidi in pregleda način dostave
- vidi in pregleda način plačila
- vidi pregleda ceno posameznega izdelka ter skupno ceno celotne izbrane količine tega izdelka
- vidi in pregleda skupno ceno za vse izdelke z DDV-jem in dostavo
- odda komentar v zvezi z naročilom
- se lahko vrne v košarico, kjer lahko odstrani izbrane izdelke, ki jih ne želi kupiti, iz nakupovalne košarice ali spremeni količino

Opravljeno naročilo

Po potrjenem naročilu boste dobili še potrditev na vašo e-pošto. V kolikor ste označili osebni prevzem pridete lahko izdelek iskat, v nasprotnem primeru vam ga pošljemo po pošti, ko je le-ta plačan, razen v primeru, če ste izbrali plačilo po povzetju.

5. PLAČILO

Vse cene v ponudbi so z vključenim 22% DDV in so izražene v EUR. Količina nakupa ni omejena. Način plačila je lahko 100% brezobrestni avans, s kreditno ali bančno kartico ali kreditom. Do celotnega plačila so prodajni artikli v lasti podjetja SO d.o.o.
Pri plačilu preko PayPal-a zaračunamo na skupni znesek 3,5% provizijo.
Pri plačilu z Diners Club kartico zaračunamo na skupni znesek 5% provizijo.
Obročno plačilo z Diners Club kartico je mogoče po spodnji shemi. Najmanjši obrok je 25 €. 

Število obrokovSkupen znesek v EUR (z vsemi popusti, dostavo, 22% DDV in 5% Diners provizijo)
1< 50
2>= 50
3>= 75
4>= 100
5>= 125
6>= 150
7>= 175
8>= 200
9>= 225
10>= 250
11>= 275
12>= 300

Omogočamo obročne nakupe preko Leanpay in sicer od 300,00 € do 2.000,00 € v 3, 6, 12, 18, 24, 36, 48, 60, 72, 84 obrokih za nakupe v poslovalnici in od 300,00 € do 2.000,00 € v 3, 6, 12, 18, 24, 36, 48 obrokih za spletne nakupe. Splošne pogoje Leanpay financiranja si lahko preberete tukaj.


6. NAČIN DOBAVE

Artikle, ki so na zalogi je možno prevzeti takoj oz. po dogovoru. Kar ni na zalogi oz. v kolikem času je dobavljivo je navedeno pri posameznem artiklu. Stroški poštnine so različni glede na samo specifikacijo in težo artikla in so navedeni pri nakupu oz. tukaj. Če jih pošljemo po dostavni službi je prevzem možen v roku 24h po celi Sloveniji. Stroške dostave nosi kupec po ceniku dostavne službe, če vrednost blaga ne doseže 400 eur oz. nosi podjetje SO d.o.o.. če je vrednost nakupa več kot 400 eur. Vrednost pošiljke je navedena dostavni službi. Tako v primeru poškodovanja pošiljke med prevozom podjetje SO d.o.o. ne odgovarja za nastalo škodo.

7. GARANCIJA

Garancija za prodajne artikle velja 1 leto, 6 mesecev ali 1 mesec in to je pri vsakem artiklu tudi označeno. Garancija NE velja za porabniške artikle (baterije, polnila,...), za artikle ki imajo odstranjeno garancijsko ali licenčno nalepko, za električne udare (strela, prenapetost,...) in za mehanske poškodbe (razpoke, zlome,...). Stroške poštnine pri uveljavljanju garancije nosi SO d.o.o. preko dostavne službe TNT, GLS in Vrat do Vrat. V primeru, da garancija ni uveljavljena nosi vse stroške s poštnino in servisa kupec. Če je blago nepopravljivo in za njo velja garancija se izdelek zamenja oz. se kupcu v roku 30 dni vrne kupnina. V primeru nepooblaščenih posegov v napravo izven izvirne specifikacije garancija ne velja. Prodajalec izjavlja, da hrambe podatkov ni mogoče zagotoviti. Kupec mora sam narediti kopijo podatkov preden pošlje izdelek v popravilo!

Za vsako uveljavljanje garancije je potrebno dokazilo o nakupu (račun).

Blago, ki je na popravilu se mora prevzeti v roku enega tedna po obvestilu o popravilu. Po enem tednu se zaračunava ležarnina po ceni 50 ¢ / dan (z besedo: petdeset centov na dan).

8. ODSTOP OD POGODBE

Potrošniku pripada pravica, da v ŠTIRINAJSTIH (14) dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom je neposreden strošek vračila blaga. Blago mora potrošnik vrniti podjetju najkasneje v TRIDESETIH (30) dneh po sporočilu o odstopu, v prvotni (nepoškodovani) embalaži in neuporabljen. Potrošniku, ki je odstopil od pogodbe, podjetje vrne opravljena plačila v gotovini ali preko nakazila na tekoči račun, v roku 30 dni.

9. VRAČILA

Izdelkov, ki so naročeni posebej po naročilu ni možno vrniti, razen v primeru, da gre za napako povzročeno s strani prodajalca. V primeru vračila kupec krije stroške dostave vračila.

10. REZERVACIJE

Vse artikle je možno tudi predhodno rezervirat. Rezervacija se vrši preko e-pošte, telefona ali pisno. Rezervirane artikle je potrebno prevzeti v roku 24h. Po preteku rezervacije je artikel spet na voljo drugim kupcem in rezervacija je prekinjena.

11. TESTIRANJE

Vso blago kupljeno pri SO d.o.o. je možno predhodno stestirat in pregledat. Testiranje in pregled se lahko izvaja samo na sedežu podjetja SO d.o.o. pod nadzorom pooblaščenega prodajalca.

12. PRITOŽBE

Povezava na evropsko platformo za spletno reševanje sporov: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage 
SO d.o.o. v Sloveniji ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov!


13. POLITIKA VARSTVA OSEBNIH PODATKOV (OP) IN ZASEBNOSTI

Spoštujemo vašo zasebnost in varujemo vaše osebne podatke. Več o tem si lahko preberete na podstraneh Varovanje podatkov in GDPR. Del te politike je tudi Izjava, da niste mladoletna oseba.

14. OSTALO

Sklenjena pogodba med naročnikom in prodajalcem se arhivira na sedežu podjetja SO d.o.o, Borcev za severno mejo 6, 2000 Maribor. Vse pogodbe med kupcem in prodajalcem so sklenjene samo v slovenskem jeziku. Pogodbe in kopije računov se arhivirajo na sedežu podjetja . Kupec lahko pridobi kopijo z zahtevo po elektronski pošti. Pridružujemo si pravico do spremembe tehničnih opisov in konfiguracij brez predhodnega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja. Za morebitne napake se opravičujemo.