Računalnik Lenovo ThinkStation P3 - tower - Core i7 13700 2.1 GHz


Dodatne slike

Opis Lenovo ThinkStation P3 - tower - Core i7 13700 2.1 GHz - vPro Enterprise - 32 GB - SSD 1 TB - UK
Garancija 3 leta
Dimenzije (VxGxŠ) 18 cm x 37 cm x 41.5 cm
Teža 13.6 kg
Procesor 1 x Intel Core i7 (13th Gen) 13700 / 2.1 GHz (5.2 GHz) (16-core)
Trdi disk SSD 1 TB - PCI Express 4.0 x4 - M.2 2280 - TCG Opal Encryption, NVM Express (NVMe), Performance
Mrežne povezave GigE
Moč (50/60 Hz)
RAM 32 GB (installed) / 128 GB (max) - DDR5 SDRAM - non-ECC
Krmilnik RAID (SATA 6Gb/s); RAID (PCI Express (NVMe))
Grafika Krmilnik Intel UHD Grafika 770 Shared Video Pomnilnik (UMA)
Tip Workstation - tower
Localisation Language: English / region: United Kingdom
Cache Pomnilnik 30 MB
Optical Pomnilnik Brez
OS Provided Windows 11 Pro
Cache Procesor 30 MB
Keyboard UK
Card Reader Da
Procesor Socket FCLGA1700 Socket
Platform Tehnologija Intel vPro Enterprise
Program proizvajalca TopSeller
Energijski standardi ENERGY STAR Qualified EPEAT Gold
Tip Workstation
Localisation Language: English / region: United Kingdom
Built-in Devices Zvočnik
Product Tower
Platform Tehnologija Intel vPro Enterprise
Integrirana varnost Discrete Trusted Platform Module (TPM 2.0) Varnost Chip
Vmesnik 2 x USB 3.2 Gen 1 (2 in front) ¦ 2 x USB 3.2 Gen 2 (2 in front) ¦ 1 x USB-C 3.2 Gen 2 (1 in front) ¦ 1 x headphones/mikrofon (1 in front) ¦ 1 x mikrofon (1 in front) ¦ 4 x USB 3.2 Gen 1 (4 rear) (one of them supports SmartMoč On) ¦ 1 x HDMI ¦ 2 x ZaslonPort 1.4 ¦ 1 x LAN (Gigabit Ethernet) ¦ 1 x audio line-out
Slots 1 (total) / 1 (free) x PCIe 4.0 x16 ¦ 1 (total) / 1 (free) x PCIe 4.0 x16 (x4 mode) ¦ 2 (total) / 2 (free) x PCIe 3.0 x1 (open ended) ¦ 1 (total) / 1 (free) x M.2 Card (for WLAN) ¦ 2 (total) / 1 (free) x M.2 Card (for SSD)
Bays 1 (total) / 1 (free) x internal 2.5" / 3.5" shared
Servis in podpora 3 leta
Tehnologija DDR5 SDRAM - non-ECC
DIMM 288-pin
Dodatki Unbuffered, dual channel memory architecture
Installed Size 32 GB / 128 GB (max)
Configuration Dodatki 2 x 16 GB
Slots 4 (Total) / 2 (empty)
Effective Pomnilnik Hitrost 4800 MHz
Rated Pomnilnik Hitrost 4800 MHz
Dodatki Wake on LAN (WoL), Intel Active Management Tehnologija (AMT) 16
Data Link Protocol Ethernet, Fast Ethernet, Gigabit Ethernet
Ethernet Krmilnik Intel I219-LM
Standardi RoHS, Energy-Related Products (ErP) Lot 3, TCG Certified, TCO Certified 9.0
Program proizvajalca TopSeller
Theft/Intrusion Protection Varnost lock slot (cable lock sold separately), padlock loop
Varnost Slot Tip Kensington security slot
Voltage Required AC 100-240 V (50/60 Hz)
Device Tip Moč supply
Moč Provided 500 Watt
80 PLUS Certification 80 PLUS Platinum
Efficiency 92%
Min. delovna temperatura 10 °C
Maks. delovna temperatura 35 °C
Vlažnost 20 - 80%
Tip 1 x RAID
Krmilnik Interface Tip SATA 6Gb/s
RAID Level RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 10
Installed Size 30 MB
Cache Procesor 30 MB
Tip Brez
OS Provided Windows 11 Pro English
Monitor Tip Brez.
Max Monitors Podporaed 3
Grafika Intel UHD Grafika 770 Shared Video Pomnilnik (UMA)
Video Vmesnik HDMI, ZaslonPort
Standardi High Definition Audio
Tip 1 x RAID
Krmilnik Interface Tip PCI Express (NVMe)
RAID Level RAID 0, RAID 1
Tip SSD - M.2 2280
Dodatki TCG Opal Encryption, NVM Express (NVMe), Performance
Interface Tip PCI Express 4.0 x4
Kapaciteta 1 x 1 TB
Tip Mouse, keyboard
Širina 18 cm
Globina 37 cm
Višina 41.5 cm
Teža 13.6 kg
Interface USB
Keyboard Name Lenovo Traditional Keyboard
Localization & Layout UK
Tip Card reader
Čitalec kartic SD Pomnilnik Card
Interface USB
Mouse Name Lenovo Calliope Mouse
Chipset Tip Intel W680
Clock Hitrost 2.1 GHz (P-core) / 1.5 GHz (E-core)
CPU Intel Core i7 (13th Gen) 13700
Največja hitrost 5.2 GHz (P-core) / 4.1 GHz (E-core)
Število jeder 16-core
CPU Qty 1
Max CPU Qty 1
CPU Socket FCLGA1700 Socket
EPEAT Compliant EPEAT Gold
ENERGY STAR Version 8.0
ENERGY STAR Certified Da
Nov izdelek      NOVO - novi produkti s polno tovarniško (HP, Lenovo, Asus, Acer, Dell) garancijo
Procesor (angl.: Central processing unit – CPU) ali (slo.: Centralno procesna enota – CPE) je osrednja računalniška enota ki skrbi za izračunavanje podatkov (binarnih števil). Narejeni so iz silicija, ovoji so se pa skozi zgodovino zelo spreminjali (keramika, aluminij). Pri tem bi bilo pametno, če bi omenil še proizvodnjo toplote (kar veliko). Pri procesorjih je načeloma več je bolje, razen toplote in porabe energije. Procesorji se načeloma delijo po številu tranzistorjev (transistor), jeder (core), niti (thread), podnožju (socket) in velikosti pomnilnika.
Procesor
Intel Core i7 13700
Proizvajalec Procesorja
Proizvajalec procesorja
Intel
Serija Procesorja
Serija procesorja
Intel® Core™ i7
Bralno-pisalni pomnilnik, pogosto imenovan z angleško kratico RAM (Random Access Memory), je vrsta elektronskega pomnilnika. Podatke lahko vanj zapisujemo in jih beremo iz njega. Lahko ga imenujemo tudi delovni pomnilnik. Uporablja se v računalnikih in drugih digitalnih napravah.
RAM
32 GB
Pomnilnik
Pomnilnik
32 GB DDR5
Trdi disk (angleško Hard Disk, HDD), tudi samo disk, je najbolj razširjena vrsta zunanjega pomnilnika. Je cenen in ob izklopu ohrani vsebino. Vsi podatki (besedilo, slika, film, zvok, programi, gonilniki...) na trdem disku so zapisani v datotekah.
Solid-state drive (SSD) je naprava za shranjevanje informacij, ki deluje podobno kot USB ali pa DRAM pomnilnik. SSD je bolj sposoben naslednik trdih diskov. SSD za razliko nima diska, prav tako nima gibljivih delov.
Disk
SSD 1 TB NVMe
Grafika
Grafika
Intel
Grafična kartica je strojna oprema oziroma del računalnika, ki skrbi za prikaz slike na zaslonu. Nekateri računalniki jo imajo integrirano na matični plošči, ostalim pa jo dodamo preko razširitvenih rež (ISA, PCI, AGP, PCI-Express,...).
Grafična kartica
Intel UHD Graphics 770 Shared Video Memory (UMA)
Optični pogoni z laserjem skenirajo odbojne plošče. Ker je na teh medijih vsebina trajno shranjena že med proizvodnjo, se imenujejo tudi CD-ROM (Compact Dics - Read Only memory) ali zgoščenka. Posebna različica CD-ja, ki se imenuje CD-R (Compact Dics - Recordable), pa uporablja posebno barvilo, ki se obarva temneje, ko nanj posveti močnejši laserski žarek. Tako lahko na te medije z računalnikom trajno zapišemo podatke. Poznamo tudi CD-RW, ki poleg zapisovanja podatkov dovoljuje tudi brisanje (prepisovanje) le-teh.
DVD (Digital Versatile Disk) je bolj zmogljiv kot CD-ROM, nanj lahko shranimo bistveno večjo količino podatkov. Če je bil CD v začetku namenjen za glasbo, ima DVD lahko zelo različno uporabo. Nadomesti lahko npr. klasične videokasete; nanj lahko shranimo celovečerni film, z zelo visoko kvaliteto slike, podnapisi in različnimi dodatki.
Optična enota
brez
Univerzalno serijsko vodilo (angleško Universal Serial Bus, s kratico USB) je večnamensko vodilo, namenjeno priklopu različnih perifernih naprav na računalnik. Naenkrat lahko priključimo do 127 naprav. K njegovi priljubljenosti prispeva preprostost uporabe. Naprave z manjšo porabo električne moči se lahko napajajo kar iz tega vodila. Operacijski sistem sam poskrbi za nalaganje gonilnika, ko priključimo napravo na osebni računalnik oziroma pri prvem priklopu zahteva zgoščenko z gonilniki. Prenos
USB 2.0
ne
USB 3.0 - SuperSpeed USB (5 Gbps) je hitrejša različica univerzalnega serijskega vodila, ki omogoča hitrosti prenosa vse do 20 Gbps (USB 3.2). Večina teh priključkov je tipa USB-A 3.1 s hitrostjo prenosa 10 Gbps. Popularen priključek za priklop pametnih telefonov ter zunanjih SSD in HDD diskov je največkrat tipa USB-C.
USB 3.0
da
USB-C
USB-C
da
DisplayPort
DisplayPort
da
HDMI (High-Definition Multimedia Interface) je vmesnik za prenos ne-stisnjenih podatkov v digitalni obliki in kot tak alternativa vsem ostalim, pretežno analognim vmesnikom. Kot tak je najbolj primeren za priklop naprav STB na televizor, saj ne prihaja do izgube na kvaliteti slike ali zvoka.
HDMI
da
Wi-Fi je zaščitni znak, ki s katerim so označeni certificirani proizvodi za brezžično lokalno računalniško mrežo (WLAN), zasnovani na specifikacijah IEEE 802.11, neformalno pa so pogosto tudi sinonim za takšno tehnologijo v splošnem.
Certifikat izdaja istoimensko neprofitno združenje proizvajalcev Wi-Fi Alliance, z namenom doseganja medsebojne kompatibilnosti in promoviranja svojih proizvodov.
WLAN
ne
Bluetooth ali modri zob je varna brezžična tehnologija za povezovanje različnih digitalnih elektronskih naprav na razdaljah do nekaj metrov. Bluetooth je namenjen tako pošiljanju elektronske pošte, prostoročnem telefoniranju in prenašanju datotek kakor tudi igranju igric, brskanju po spletu in tiskanju.
Bluetooth
ne
Omrežje WWAN omogoča brezžično povezavo v internet za mobilno napravo na obširnem zemljepisnem območju. Primer: družba Vodafone uporablja svoja obširna omrežja za zagotavljanje pokritosti velikih regij. V omrežju WWAN lahko naprava ohrani povezavo tudi ko se premikate, na primer v avtu ali vlaku.
WWAN
ne
Spletna kamera (angleško webcam) je enostavna video kamera za zajemanje slike v spletu. Kamera zajema sliko v določenih intervalih (običajno 30 slik na sekundo) in jo prenaša v splet.
Spletne kamere se uporabljajo za video pogovore (MSN Messenger, Yahoo messanger, AIM) ter za nadzorovanje prometa ali prostorov.
Spletna kamera
ne
Čitalnik spominskih kartic je naprava, ki je zmožna brati spominske kartice. Navadno jo z računalnikom povežemo preko kabla z USB priključkom. V čitalnik kartic zgolj vstavimo spominsko kartico in računalnik jo prepozna.
Glavna prednost tega je, da lahkopodatke prenašamo tako, da s sabo vzamemo zgolj spominsko kartico in čitalnik kartic namesto celotnega digitalnega fotoaparata v našem primer
Čitalec kartic
da
Operacijski sistem (kratica OS, angleško operating system) je programska oprema nujna za delovanje računalnika. Deluje kot vmesnik med uporabnikom in strojno opremo računalnika.
Operacijski sistem
Microsoft Windows 11 (64-bit)
HP Renew so izdelki, ki so bili v trgovinah neprodane zaloge, predstavitveni, demo enote, izdelki izključeni iz proizvodnje itn. Vsi izdelki so vrnjeni v tovarno HP in tam tovarniško obnovljeni. Tako imajo popolno HP garancijsko podporo pri pooblaščenih HP servisih.
Lenovo/ASUS/Acer/MSI,... Refurbished so izdelki, ki so bili v trgovinah neprodane zaloge, predstavitveni, demo enote, izdelki izključeni iz proizvodnje itn. Vsi izdelki so vrnjeni v tovarno Sony in tam tovarniško obnovljeni. Tako imajo popolno Lenovo/ASUS/Acer/MSI,... garancijsko podporo pri pooblaščenih Lenovo/ASUS/Acer/MSI,... servisih.
Stanje modela
Novo
Garancija za prodajne artikle velja 1 leto, 6 mesecev ali 1 mesec in to je pri vsakem artiklu tudi označeno. Garancija NE velja za porabniške artikle (baterije, polnila,...), za artikle ki imajo odstranjeno garancijsko ali licenčno nalepko, za električne udare (strela, prenapetost,...) in za mehanske poškodbe (razpoke, zlome,...). Stroške poštnine pri uveljavljanju garancije nosi SO d.o.o. preko dostavne službe DPD, GLS in Pošta Slovenije. V primeru, da garancija ni uveljavljena nosi vse stroške s poštnino in servisa kupec. Če je blago nepopravljivo in za njo velja garancija se izdelek zamenja oz. izda dobropis v vrednosti artikla. Zaradi nihanja cen je dobropis takšen, kot so trenutne cene podobnih izdelkov istih lastnosti in konfiguracij.
Garancija - v mesecih
36
BREZPLAČNA DOSTAVA
Lenovo ThinkStation P3 - tower - Core i7 13700 2.1 GHz
30GS000RUK
 • Prihaja kmalu
 • 3-5 delovnih dni
 • Kosov: 3

 • UPS! popolna zaščita

  (+ 104,00€) (?)
  Izbira tipkovnice

  (+ 0,00€) (?)

  (- 5,00€) (?)
  Dodatki za namiznik

  (+ 29,00€) (?)

  (+ 19,00€) (?)
  Programska oprema

  (2021, FPP, slovenski)
  (+ 169,00€) (?)

  (2021, FPP, slovenski)
  (+ 280,00€) (?)

  (Pro SLO 64-bit DSP DVD)
  (+ 80,00€) (?)

  Nadgradnja pomnilnika
  (+ 35,00€)
  (+ 50,00€)
  Vgradnja SSD diska
  (+ 35,00€)
  (obstoječ disk obdržimo)
  (+ 55,00€)
  (obstoječ disk obdržimo)


Oznake: Lenovo ThinkStation P3 - tower - Core i7 13700 2.1 GHz