Prenosnik HP 250 G7 i3-1005G1/8 GB RAM/SSD 256GB SATA/15,6" HD/Win10 Pro


Dodatne slike

Opis izdelka

Nova neprodana zaloga      NOVA NEPRODANA ZALOGA - novi produkti s polno tovarniško (HP, Lenovo, Asus, Acer, Dell) garancijo, višek produkcije, tovarniško obnovljeni, neprodane zaloge
Prenosnik HP 250 G7

Prenosnik HP 250 G7

Prenosnik HP 250 G7


Prenosnik HP 250 G7 je bil izdelan za vsesplošno domačo, šolsko ali poslovno rabo. Odličen produkt za pisanje/urejanje dokumentov, brskanje po spletu, spletni marketing, lažje oblikovanje slik, gledanje posnetkov ter podobno. V kombinaciji Intel i3 procesorja in SSD diska bo zagotavljal hitrost pri odpiranju programov (prav tako bo zagon operacijskega sistema do 400% hitrejši v primerjavi z HDD diski). Model 1F3Q2EAR pride v svetlo sivi barvi in tipkovnico temnejšega odtenka. Izdelan iz kvalitetnih polimerov, kateri bodo zagotavljali dolgoročno varnost notranjih komponent in trdno obliko ohišja.

Specifikacije od proizvajalca (zunanja povezava v ANG):
- HP

Windows 11
Windows 11 ima vse dobre lastnosti Windows 10 plus dodatki. Nova orodja, zvoki in aplikacije. Vse skupaj naredi sveži začetek, ki je prirejen uporabniku.

HD 15,6"
Odlična velikost za pisarniško delo.

Matiran zaslon
Izboljšani pogoji dela v svetlem okolju (manj bleščanja/zrcaljenja).

8 GB RAM
Primerna kapaciteta za srednje zahtevni multitasking. Prav tako dovolj pomnilnika za veliko večino programov /aplikacij.

256 GB SSD
Hiter disk tehnologije SSD bo zagotavljal hiter zagon operacijskega sistema, kot tudi programov. Čas čakanja v nedogled je konec.

Integrirana grafika Intel
Varčni integrirani grafični čip bo skrbel za normalno predvajanje posnetkov.

Lahki dizajn
Velikosti 37.59 x 24.59 x 2.26 cm (lahko se malo razlikuje glede na konfiguracijo) za lahko prenosljivost (1.78 kg naprej).

Energija
Polimerni akumulator (3 celična litij-ionska baterija) 41 Wh za do 12h delovanja (zelo odvisno od težavnosti dela).

HP Fast Charge tehnologija
Napolni do 90% baterije v 90 minutah (kadar je prenosnik v stanju pripravljenosti).

Procesor i3-1005G1

Intel Core i3-1005G1 je mobilni procesor z dvema jedroma in namenjen za srednje cenovne prenosnike. Benchmark testi kažejo na solidno dodatno moč v primerjavi s predhodnikom i3 8.generacije (i3-1005G1 je del 10. generacije Intel). Za vsakodnevno uporabo pomeni to tekoče delovanje spletnega brskanja, pisarniško delo, pisanje in podobno. Investiranje v zmogljivejše i5 ali i7 je praktično, če se uporabljajo zahtevnejše naloge kot na primer profesionalno obdelovanje posnetkov. Oznaka procesorja G pomeni "Optimized Graphics " - izboljšan grafični procesor, ki potrebuje manj energije za delovanje.

Lastnosti:
Ime: Intel Core i3-1005G1
Število jeder: 2
Število niti: 4
Pomnilnik L3: 4 MB
Datum: Q3 2019
Integrirana grafika: Intel UHD G1
Osnovna hitrost: 1.2 GHz
Turbo hitrost: 3.4 GHz

Dodatni podatki procesorja (zunanja povezava v ANG):
- Uradna stran od Intel-a.
- Notebook check i3-1005G1

Procesor i3-1005G1 Benchmark Ocena
Benchmark ocena i3-1005G1? Povezava na cpubenchmark stran! (rezultati se dnevno posodabljajo in se lahko razlikujejo iz dneva v dan).

Benchmark ocena je rezultat več testov določenega procesorja. Popularni procesorji lahko imajo tudi več kot 10.000 testov, kar zagotavlja natančno in zanesljivo oceno zmogljivosti. Večja kot je številka, boljši je procesor. Testiranih več kot 1000 različnih procesorjev od Intel in AMD.Intel i3-1005G1 ima benchmark oceno 5163!
Podatkovna baza zajema vse od Intel Pentium 4 z oceno 77 in vse do AMD EPYC 7763 z oceno 87767!
Glede na zmogljivost se delijo v 4 skupine in sicer:

"Low End" Ocena od 0 do 920 - Nižja zmogljivost (v to spadajo predvsem starejši prcesorji)

"Low Mid Range" Ocena od 920 do 2200 - Nižji srednji razred (v to spadajo starejši procesorji, procesorji za tablice in prenosnike).

"High Mid Range" Ocena od 2200 do 6300 - Višji srednji razred (v to skupino pade predvsem večina mobilnih procesorjev in srednje cenovnih namiznikov). Namenjeni za vsesplošno delo.

"High End Range" Ocena od 6300 in naprej - Višji razred. V tej skupini so zmogljivejši procesorji. Običajno namenjeni za igranje iger, večopravilnost, 3D modeliranje, multimedijska dela in podobno.
Želite preverit oceno svojega procesorja? Obišči Benchmark

Grafična kartica Intel UHD

Intel UHD je integrirana grafična kartica, katera je namenjena za osnovna opravila. Top za vsakodnevno delo (gledanje posnetkov, brskanje, pisarniško in šolsko delo). Kartica jemlje spomin od pomnilnika (RAM), običajno do 1 GB (odvisno od naloge). Kartica ni primerna za novejše igre, saj ne bo proizvedla dovolj sličic (frames) na sekundo za tekočo sliko.

Prednosti:
- Izredno nizka poraba energije
- Primerna za vsakodnevna opravila
- Nizka cena

Slabosti:
- Ni namenjena za novejše igre ali druge težje grafične aplikacije


Lastnosti:
Ime: Intel UHD
Število jeder: 32
Velikost spomina: Deljen spomin
Tip spomina: DDR4
Prvič na trgu: Q2 2019
Primerljivo z: Intel UHD 620, AMD Radeon Vega 3

Grafična kartica Intel UHD

Benchmark za grafične kartice je podoben kot za procesorje. Večje število se testira s posebnim programom in povprečje teh rezultatov objavi na spletu. To število pove stranki, koliko je njegova grafična kartica močna. Na video benchmarku je razpon grafičnih kartic vse od Radeon VE z oceno 2 in do RTX 3080 Titanium z oceno 26,677!
Benchmark Intel UHD ima oceno 900!
Želite preverit oceno svoje grafične kartice? Obišči Benchmark

8 GB pomnilnika je danes zlato povprečje za večino dela. V to spada vse od pisanje dokumentov, brskanje po spletu, različne aplikacije ter programi in igranje iger. Za novejše igre in zahtevnejše programe pa se priporoča 16 GB RAM-a. Če želite več RAM-a preprosto kliknete na desni strani + 4 GB ali + 8 GB in vam ga vgradimo v artikel. Za nadgradnjo z več kot 8 GB RAM-a pa nas lahko kontaktirate na trgovina@so-doo.si

DDR4 Pomnilnik za prenosnik

V osnovi je 8 GB zadostna količina za vsakodnevno delo in bo primerna še za mnoga leta. Za več info spodaj slika "koliko RAM-a potrebujem?". Če potrebujete več kot 8 GB RAM-a preprosto označite na desni strani spletne strani +4 GB ali + 8 GB. Za nadgradnjo z več kot 8 GB RAM-a pa nas lahko kontaktirate na trgovina@so-doo.si

Koliko RAM-a potrebujem?

V prenosniku HP 250 G7 se nahaja 256 GB SSD M2 hiter disk. SSD tehnologija je nova generacija diskov, ki omogoča do 400% hitrejši zagon, kot njegov predhodnik HDD disk. 256 GB prostora bo zagotavljalo hrambo večje količino filmov, programov ter iger. Povprečna nova igra AAA razreda (najzahtevnejše igre) zavzame okoli 20 GB prostora. Povprečni film ločljivosti FHD pa okoli 4 GB. Za dodatni spomin lahko kliknete na desni strani ali nam pišete na trgovina@so-doo.si

Prednosti SSD tehnologije:
- Hitrejši zagon operacijskega sistema ter programov
- Neslišno delovanje
- Zmanjšana teža
- Neobčutljiv na vibracije
- Manjša obremenitev procesorja
- Manjša poraba energije in posledično gretje naprave

DISK SSD 256 gb m2

HD je odlična izbira če uporabljate napravo za domače delo. Večja razlika med FHD in HD je število pikslov (FHD ima 80% več), vendar pri povprečni uporabi bo ta razlika komaj vidna. FHD se priporoča pol za delo, kjer se urejajo slike ali druga multimedijska dela, kjer je potrebna bolj ostra slika. 4K ločljivost pa se uporablja dandanes samo za zahtevnejši gaming in 4K obdelovanje slik/posnetkov.

HD zaslon

Tipkovnica je lasersko gravirana s SLO znaki, kar je mnogo boljše kot nalepke, saj se ne obrabijo in so večne. Gravura je brezplačno dodana pri nakupu. Če želite lasersko gravuro v kakšnem drugem jeziku nam pišite na trgovina@so-doo.si

FHD zaslon

Na napravi 1F3Q2EAR je nameščen Microsoft Windows 10 home. Najbolj izpopolnjen in najpogosteje uporabljen operacijski sistem je narejen za hitro delo. Z vsako izdajo je vedno bolj prilagojen uporabniku na lahki in razumljiv način. Brezplačna nadgradnja na Windows 11 je vključena. Posodobitve potekajo v ozadju v času, ko je prenosnik najmanj uporabljen. Za delovanje Win 10 je potrebnih najmanj 2 GB pomnilnika (RAM).

Microsoft Windows 11

Intel Core i3-1005G1 (1,2 GHz), 8 GB DDR4-2666, SSD 256GB SATA, DVD-RW, 39,6 cm (15,6") HD 1366x768 AG LED, Intel UHD Graphics (IGP), HDMI, 2x USB-A 3.1, USB-A 2.0, Wi-Fi, Bluetooth, CardReader, Webcam, Std. Kbd., Microsoft Windows 10 Pro (64-bit)Dodatne informacije
Procesor (angl.: Central processing unit – CPU) ali (slo.: Centralno procesna enota – CPE) je osrednja računalniška enota ki skrbi za izračunavanje podatkov (binarnih števil). Narejeni so iz silicija, ovoji so se pa skozi zgodovino zelo spreminjali (keramika, aluminij). Pri tem bi bilo pametno, če bi omenil še proizvodnjo toplote (kar veliko). Pri procesorjih je načeloma več je bolje, razen toplote in porabe energije. Procesorji se načeloma delijo po številu tranzistorjev (transistor), jeder (core), niti (thread), podnožju (socket) in velikosti pomnilnika.
Procesor
Intel® Core™ i3-1005G1 / 1.20 GHz / Dual-Core / 3.40 GHz TurboBoost
Proizvajalec Procesorja
Proizvajalec procesorja
Intel
Serija Procesorja
Serija procesorja
Intel® Core™ i3
Benchmark ocena je povprečje testov določenega procesorja. Višja kot je ocena, bolj zmogljiv je procesor. Ocena 1000 ali manj se smatra za nizko zmogljivost (primerno samo za najbolj osnovne naloge/tablice). Od 1000-2500 je skupina nižje sredine in so primerni za vsesplošno domače delo (pisanje dokumentov, brskanje, gledanje posnetkov). Od 2500 do 7000 so procesorji višje sredine, kateri se najbolje odnesejo za domače, poslovno in pisarniško delo. Od 7000 do 15000 so visoko zmogljivi CPU-ji, kateri so znotraj gaming naprav ali običajnih prenosnikov, kateri so namenjeni za zahtevnejše delo. Od 15000 naprej pa je sam vrh zmogljivosti in namenjeni za zahtevnejše igranje iger, razna oblikovanja slik, 3D modelov ali posnetkov).
Benchmark procesorja
5090
Bralno-pisalni pomnilnik, pogosto imenovan z angleško kratico RAM (Random Access Memory), je vrsta elektronskega pomnilnika. Podatke lahko vanj zapisujemo in jih beremo iz njega. Lahko ga imenujemo tudi delovni pomnilnik. Uporablja se v računalnikih in drugih digitalnih napravah.
RAM
8 GB
Pomnilnik
Pomnilnik
8 GB DDR4
Trdi disk (angleško Hard Disk, HDD), tudi samo disk, je najbolj razširjena vrsta zunanjega pomnilnika. Je cenen in ob izklopu ohrani vsebino. Vsi podatki (besedilo, slika, film, zvok, programi, gonilniki...) na trdem disku so zapisani v datotekah.
Solid-state drive (SSD) je naprava za shranjevanje informacij, ki deluje podobno kot USB ali pa DRAM pomnilnik. SSD je bolj sposoben naslednik trdih diskov. SSD za razliko nima diska, prav tako nima gibljivih delov.
Disk
SSD 256GB SATA
LCD-zaslon (angl. Liquid Cristal Display) ali zaslon s tekočimi kristali je zaslon, izdelan v tehnologiji tekočih kristalov. Najpogosteje ga srečamo v računalniških zaslonih in televizijskih sprejemnikih. Nadomestil je katodno cev (CRT).
LCD zaslon
39,6 cm (15,6") HD (1366 x 768) AG LED
Ločljivost
Ločljivost
HD / 1366 x 768 / 16:9
Tip LCD Zaslona
Tip LCD zaslona
Matiran (AntiGlare, matt)
Velikost Zaslona
Velikost zaslona
39,6 cm (15,6″)
Grafika
Grafika
Intel
Grafična kartica je strojna oprema oziroma del računalnika, ki skrbi za prikaz slike na zaslonu. Nekateri računalniki jo imajo integrirano na matični plošči, ostalim pa jo dodamo preko razširitvenih rež (ISA, PCI, AGP, PCI-Express,...).
Grafična kartica
Intel UHD Graphics
Optični pogoni z laserjem skenirajo odbojne plošče. Ker je na teh medijih vsebina trajno shranjena že med proizvodnjo, se imenujejo tudi CD-ROM (Compact Dics - Read Only memory) ali zgoščenka. Posebna različica CD-ja, ki se imenuje CD-R (Compact Dics - Recordable), pa uporablja posebno barvilo, ki se obarva temneje, ko nanj posveti močnejši laserski žarek. Tako lahko na te medije z računalnikom trajno zapišemo podatke. Poznamo tudi CD-RW, ki poleg zapisovanja podatkov dovoljuje tudi brisanje (prepisovanje) le-teh.
DVD (Digital Versatile Disk) je bolj zmogljiv kot CD-ROM, nanj lahko shranimo bistveno večjo količino podatkov. Če je bil CD v začetku namenjen za glasbo, ima DVD lahko zelo različno uporabo. Nadomesti lahko npr. klasične videokasete; nanj lahko shranimo celovečerni film, z zelo visoko kvaliteto slike, podnapisi in različnimi dodatki.
Optična enota
DVD-RW
Univerzalno serijsko vodilo (angleško Universal Serial Bus, s kratico USB) je večnamensko vodilo, namenjeno priklopu različnih perifernih naprav na računalnik. Naenkrat lahko priključimo do 127 naprav. K njegovi priljubljenosti prispeva preprostost uporabe. Naprave z manjšo porabo električne moči se lahko napajajo kar iz tega vodila. Operacijski sistem sam poskrbi za nalaganje gonilnika, ko priključimo napravo na osebni računalnik oziroma pri prvem priklopu zahteva zgoščenko z gonilniki. Prenos
USB 2.0
1x
USB 3.0 - SuperSpeed USB (5 Gbps) je hitrejša različica univerzalnega serijskega vodila, ki omogoča hitrosti prenosa vse do 20 Gbps (USB 3.2). Večina teh priključkov je tipa USB-A 3.1 s hitrostjo prenosa 10 Gbps. Popularen priključek za priklop pametnih telefonov ter zunanjih SSD in HDD diskov je največkrat tipa USB-C.
USB 3.0
2x
HDMI (High-Definition Multimedia Interface) je vmesnik za prenos ne-stisnjenih podatkov v digitalni obliki in kot tak alternativa vsem ostalim, pretežno analognim vmesnikom. Kot tak je najbolj primeren za priklop naprav STB na televizor, saj ne prihaja do izgube na kvaliteti slike ali zvoka.
HDMI
da
Wi-Fi je zaščitni znak, ki s katerim so označeni certificirani proizvodi za brezžično lokalno računalniško mrežo (WLAN), zasnovani na specifikacijah IEEE 802.11, neformalno pa so pogosto tudi sinonim za takšno tehnologijo v splošnem.
Certifikat izdaja istoimensko neprofitno združenje proizvajalcev Wi-Fi Alliance, z namenom doseganja medsebojne kompatibilnosti in promoviranja svojih proizvodov.
WLAN
da
Bluetooth ali modri zob je varna brezžična tehnologija za povezovanje različnih digitalnih elektronskih naprav na razdaljah do nekaj metrov. Bluetooth je namenjen tako pošiljanju elektronske pošte, prostoročnem telefoniranju in prenašanju datotek kakor tudi igranju igric, brskanju po spletu in tiskanju.
Bluetooth
da
Spletna kamera (angleško webcam) je enostavna video kamera za zajemanje slike v spletu. Kamera zajema sliko v določenih intervalih (običajno 30 slik na sekundo) in jo prenaša v splet.
Spletne kamere se uporabljajo za video pogovore (MSN Messenger, Yahoo messanger, AIM) ter za nadzorovanje prometa ali prostorov.
Spletna kamera
da
Čitalnik spominskih kartic je naprava, ki je zmožna brati spominske kartice. Navadno jo z računalnikom povežemo preko kabla z USB priključkom. V čitalnik kartic zgolj vstavimo spominsko kartico in računalnik jo prepozna.
Glavna prednost tega je, da lahkopodatke prenašamo tako, da s sabo vzamemo zgolj spominsko kartico in čitalnik kartic namesto celotnega digitalnega fotoaparata v našem primer
Čitalec kartic
da
Operacijski sistem (kratica OS, angleško operating system) je programska oprema nujna za delovanje računalnika. Deluje kot vmesnik med uporabnikom in strojno opremo računalnika.
Operacijski sistem
Microsoft Windows 10 Pro (64-bit)
Tipkovnica je najbolj razširjena vhodna naprava. Podobna je tipkovnici pisalnega stroja. Uporabljamo jo za vnašanje ukazov in podatkov s tipkanjem. Obstaja veliko variant razporeda in označitve posameznih tipk. Tipkovnica lahko vsebuje tudi ločeno številsko tipkovnico in tipke za posebne namene (funkcijske tipke), katerih učinke lahko definirajo posamezni programi.
Za večino prenosnikov imamo na voljo tipkovnice z lasersko gravuro SLO znakov. Sicer vam priložimo nalepke s šumniki.
Jezik tipkovnice
SLO gravirana tipkovnica
HP Renew so izdelki, ki so bili v trgovinah neprodane zaloge, predstavitveni, demo enote, izdelki izključeni iz proizvodnje itn. Vsi izdelki so vrnjeni v tovarno HP in tam tovarniško obnovljeni. Tako imajo popolno HP garancijsko podporo pri pooblaščenih HP servisih.
Lenovo/ASUS/Acer/MSI,... Refurbished so izdelki, ki so bili v trgovinah neprodane zaloge, predstavitveni, demo enote, izdelki izključeni iz proizvodnje itn. Vsi izdelki so vrnjeni v tovarno Sony in tam tovarniško obnovljeni. Tako imajo popolno Lenovo/ASUS/Acer/MSI,... garancijsko podporo pri pooblaščenih Lenovo/ASUS/Acer/MSI,... servisih.
Stanje modela
HP Renew - nova neprodana zaloga
Garancija za prodajne artikle velja 1 leto, 6 mesecev ali 1 mesec in to je pri vsakem artiklu tudi označeno. Garancija NE velja za porabniške artikle (baterije, polnila,...), za artikle ki imajo odstranjeno garancijsko ali licenčno nalepko, za električne udare (strela, prenapetost,...) in za mehanske poškodbe (razpoke, zlome,...). Stroške poštnine pri uveljavljanju garancije nosi SO d.o.o. preko dostavne službe DPD, GLS in Pošta Slovenije. V primeru, da garancija ni uveljavljena nosi vse stroške s poštnino in servisa kupec. Če je blago nepopravljivo in za njo velja garancija se izdelek zamenja oz. izda dobropis v vrednosti artikla. Zaradi nihanja cen je dobropis takšen, kot so trenutne cene podobnih izdelkov istih lastnosti in konfiguracij.
Garancija - v mesecih
12
BREZPLAČNA DOSTAVA
HP 250 G7 i3-1005G1/8 GB RAM/SSD 256GB SATA/15,6" HD/Win10 Pro
BREZPLAČEN PRVI ZAGON
BREZPLAČEN PRVI ZAGON

Na računalnik se namesti slovenski operacijski sistem, posodobijo gonilniki in je takoj pripravljen za uporabo po prejemu.
1F3Q2EAR4
 • Na zalogi
 • Kosov: 10>

 • Zaloga:
  V prodajalni: 10>
  V skladišču: 0


 • UPS! popolna zaščita

  (+ 30,00€) (?)
  Izbira tipkovnice

  (+ 0,00€) (?)

  (- 5,00€) (?)
  Dodatki za prenosnik

  (+ 25,00€) (?)
  Programska oprema

  (2021, FPP, slovenski)
  (+ 169,00€) (?)

  (2021, FPP, slovenski)
  (+ 280,00€) (?)

  (Pro SLO 64-bit DSP DVD)
  (+ 80,00€) (?)

  (1-letno podaljšanje licence)
  (+ 35,00€) (?)
  Nadgradnja pomnilnika
  (+ 35,00€)
  (+ 50,00€)
  Vgradnja SSD diska
  (+ 35,00€)
  (obstoječ disk obdržimo)
  (+ 55,00€)
  (obstoječ disk obdržimo)


Oznake: HP, 250, G7, 1f3q2ear4