Računalnik HP 22-c0010nx AiO je žal prodan.
Vendar smo prepričani, da obstaja kakšen podoben v naši trgovini!


Dodatne slike

Opis izdelka

Nova neprodana zaloga      NOVA NEPRODANA ZALOGA - novi produkti s polno tovarniško (HP, Lenovo, Asus, Acer) garancijo, višek produkcije, tovarniško obnovljeni, neprodane zaloge
Intel Core i5-9400T (1,8 GHz), 8 GB DDR4, HDD 1 TB SATA, DVD-RW, Intel UHD Graphics 630, Wired, Wi-Fi, Bluetooth, Webcam, 54,6 cm (21,5'') FHD UWVA AG LED, TouchScreen, CardReader, Webcam, Microsoft Windows 10 (64-bit)
Dodatni opis

Namizni računalnik Vse v Enem HP 22-c0010nx pride v črni različi. Naprava ima zmogljiv procesor i5, kateri bo skrbel za nemoteno delo in 54,6 cm (21,5) Full HD (1.920 x 1.080) velik zaslon na dotik (Touchscreen). AiO operacijski sistem je nameščen in v slovenskem jeziku – pripravljen za takojšno uporabo.


Procesor
Računalnik imaIntel Core i5-9400T ima 6 jeder in je primeren za vsakodnevne naloge, kot tudi težje naloge. Primeren tudi za igre (pomembno tudi kakšna grafična kartica).

- Proizvajalec: Intel
- Poraba procesorja: 35 Watt
- Velikost arhitekture: 14 nanometrov
- Število jeder: 6
- Število niti: 6
- Osnovna hitrost: 1.80 GHz (3.40 GHz v Turbo načinu)
- Velikost predpomnilnika: 9 MB Intel Smart Cache
- Max podpora RAM: 128 GB (odvisno tudi od matične plošče)
- Prvič predstavljen: Q2 2019
- Ocena procesorja: 9646
- Mesto (uvrstitev) procesorja: 419. (29.1.2020)
 Namizni računalnik Vse v Enem HP 22-c0010nx 1


Pomnilnik - RAM
8 GB pomnilnika RAM je danes zlata sredina v svetu računalništva. Zadostno za večino programov in aplikacij. Brskanje v Chrome bo nemoteno (do več 10 zavihkov). Večina iger ne potrebuje več kot 8 GB RAM za normalno delovanje.

Za zahtevnejše naloge, kot so CAD risanje, 3D oblikovanje in novejše igre pa se priporoča 16 GB RAM (če želite več pomnilnika, preprosto kliknite na desni strani +4GB ali +8GB, katere vam vgadimo).


 Namizni računalnik Vse v Enem HP 22-c0010nx 2

Disk
1 TB HDD (1000GB) velik disk bo uporabniku omogočal shranjevanje datotek (približno 100,000 fotografij visoke ločljivosti ). Disk deluje pri hitrosti 7200 vrtljajov na minuto in je 20% hitrejši, kot pa disk s 5200 vrtljaji.


Operacijski sistem
Operacijski sistem je Microsoft Windows 10 . Prenosnik ima Windows nameščen in poslovenjen - takoj pripravljen za uporabo. Tipkovnica je slovensko lasersko gravirana (za graviranje v drugem jeziku nam predčasno sporočite).


Zaslon
Računalnik Vse v Enem 21,5 palcev (54,6 cm) velik Full HD zaslon (1920x1080 točk). Full HD je odlična izbira za grafične oblikovalce ter tudi za vsakodnevne uporabnike. Zaslon je tipa na dotik (Touchscreen), kar omogoča uporabniku opravljanje naprave z dotikom.


Grafična kartica
Računalnik ima integrirano grafično kartico Intel UHD 630, katera spada v nižji/srednji razred GPU. S 15W porabe je grafična kartica zelo varčna, kar se bo poznalo na manjšanem gretju naprave. Intel UHD 630 si deli spomin s pomnilnikom računalnika (nima lastnega spomina. Več RAM-a kot ima računalnik, več ga ima grafična kartica). Bo poganjala igre na nizkih nastavitvah ( 640x480, 1280x720 in 1366x768).

- Proizvajalec: Intel
- Poraba grafične kartice: do max 15 Watt
- Velikost arhitekture: 14++ nanometrov
- Osnovna hitrost: 300 MHz (boost do 1200 MHz)
- Prvič predstavljena: Q3 2017
- Ocena grafične kartice: 1345
- Mesto (uvrstitev) grafične kartice: 411. (29.2.2020)

Dodatne informacije
Procesor (angl.: Central processing unit – CPU) ali (slo.: Centralno procesna enota – CPE) je osrednja računalniška enota ki skrbi za izračunavanje podatkov (binarnih števil). Narejeni so iz silicija, ovoji so se pa skozi zgodovino zelo spreminjali (keramika, aluminij). Pri tem bi bilo pametno, če bi omenil še proizvodnjo toplote (kar veliko). Pri procesorjih je načeloma več je bolje, razen toplote in porabe energije. Procesorji se načeloma delijo po številu tranzistorjev (transistor), jeder (core), niti (thread), podnožju (socket) in velikosti pomnilnika.
Procesor
Intel® Core™ i5-9400T / 1.8 GHz / Hexa-Core / Turbo Speed 3.4 GHz
Proizvajalec Procesorja
Proizvajalec procesorja
Intel
Serija Procesorja
Serija procesorja
Intel® Core™ i5
Bralno-pisalni pomnilnik, pogosto imenovan z angleško kratico RAM (Random Access Memory), je vrsta elektronskega pomnilnika. Podatke lahko vanj zapisujemo in jih beremo iz njega. Lahko ga imenujemo tudi delovni pomnilnik. Uporablja se v računalnikih in drugih digitalnih napravah.
RAM
8 GB
Pomnilnik
Pomnilnik
8 GB DDR4
Trdi disk (angleško Hard Disk, HDD), tudi samo disk, je najbolj razširjena vrsta zunanjega pomnilnika. Je cenen in ob izklopu ohrani vsebino. Vsi podatki (besedilo, slika, film, zvok, programi, gonilniki...) na trdem disku so zapisani v datotekah.
Solid-state drive (SSD) je naprava za shranjevanje informacij, ki deluje podobno kot USB ali pa DRAM pomnilnik. SSD je bolj sposoben naslednik trdih diskov. SSD za razliko nima diska, prav tako nima gibljivih delov.
Disk
1 TB (1000 GB) / 7200 / SATA
LCD-zaslon (angl. Liquid Cristal Display) ali zaslon s tekočimi kristali je zaslon, izdelan v tehnologiji tekočih kristalov. Najpogosteje ga srečamo v računalniških zaslonih in televizijskih sprejemnikih. Nadomestil je katodno cev (CRT).
LCD zaslon
54,6 cm (21,5") Touch Full-HD (1.920 x 1.080) LED
Grafika
Grafika
Intel
Grafična kartica je strojna oprema oziroma del računalnika, ki skrbi za prikaz slike na zaslonu. Nekateri računalniki jo imajo integrirano na matični plošči, ostalim pa jo dodamo preko razširitvenih rež (ISA, PCI, AGP, PCI-Express,...).
Grafična kartica
Intel® UHD Graphics 630
Optični pogoni z laserjem skenirajo odbojne plošče. Ker je na teh medijih vsebina trajno shranjena že med proizvodnjo, se imenujejo tudi CD-ROM (Compact Dics - Read Only memory) ali zgoščenka. Posebna različica CD-ja, ki se imenuje CD-R (Compact Dics - Recordable), pa uporablja posebno barvilo, ki se obarva temneje, ko nanj posveti močnejši laserski žarek. Tako lahko na te medije z računalnikom trajno zapišemo podatke. Poznamo tudi CD-RW, ki poleg zapisovanja podatkov dovoljuje tudi brisanje (prepisovanje) le-teh.
DVD (Digital Versatile Disk) je bolj zmogljiv kot CD-ROM, nanj lahko shranimo bistveno večjo količino podatkov. Če je bil CD v začetku namenjen za glasbo, ima DVD lahko zelo različno uporabo. Nadomesti lahko npr. klasične videokasete; nanj lahko shranimo celovečerni film, z zelo visoko kvaliteto slike, podnapisi in različnimi dodatki.
Optična enota
DVD-RW
Univerzalno serijsko vodilo (angleško Universal Serial Bus, s kratico USB) je večnamensko vodilo, namenjeno priklopu različnih perifernih naprav na računalnik. Naenkrat lahko priključimo do 127 naprav. K njegovi priljubljenosti prispeva preprostost uporabe. Naprave z manjšo porabo električne moči se lahko napajajo kar iz tega vodila. Operacijski sistem sam poskrbi za nalaganje gonilnika, ko priključimo napravo na osebni računalnik oziroma pri prvem priklopu zahteva zgoščenko z gonilniki. Prenos
USB 2.0
2x
USB 3.0 - SuperSpeed USB (5 Gbps) je hitrejša različica univerzalnega serijskega vodila, ki omogoča hitrosti prenosa vse do 20 Gbps (USB 3.2). Večina teh priključkov je tipa USB-A 3.1 s hitrostjo prenosa 10 Gbps. Popularen priključek za priklop pametnih telefonov ter zunanjih SSD in HDD diskov je največkrat tipa USB-C.
USB 3.0
2x
eSATA je zunanja povezava za vodilo SATA (Serial Advanced Technology Attachment). eSATA omogoča pretok podatkov s hitrostjo več kot 3Gb/s in odpravlja problem ozkih grl pri prenosu na zunanje naprave, saj prevajanje podatkov za razliko od drugih vmesnikov ni potrebno.
eSATA
ne
HDMI (High-Definition Multimedia Interface) je vmesnik za prenos ne-stisnjenih podatkov v digitalni obliki in kot tak alternativa vsem ostalim, pretežno analognim vmesnikom. Kot tak je najbolj primeren za priklop naprav STB na televizor, saj ne prihaja do izgube na kvaliteti slike ali zvoka.
HDMI
ne
Wi-Fi je zaščitni znak, ki s katerim so označeni certificirani proizvodi za brezžično lokalno računalniško mrežo (WLAN), zasnovani na specifikacijah IEEE 802.11, neformalno pa so pogosto tudi sinonim za takšno tehnologijo v splošnem.
Certifikat izdaja istoimensko neprofitno združenje proizvajalcev Wi-Fi Alliance, z namenom doseganja medsebojne kompatibilnosti in promoviranja svojih proizvodov.
WLAN
da
Bluetooth ali modri zob je varna brezžična tehnologija za povezovanje različnih digitalnih elektronskih naprav na razdaljah do nekaj metrov. Bluetooth je namenjen tako pošiljanju elektronske pošte, prostoročnem telefoniranju in prenašanju datotek kakor tudi igranju igric, brskanju po spletu in tiskanju.
Bluetooth
da
Omrežje WWAN omogoča brezžično povezavo v internet za mobilno napravo na obširnem zemljepisnem območju. Primer: družba Vodafone uporablja svoja obširna omrežja za zagotavljanje pokritosti velikih regij. V omrežju WWAN lahko naprava ohrani povezavo tudi ko se premikate, na primer v avtu ali vlaku.
WWAN
ne
Spletna kamera (angleško webcam) je enostavna video kamera za zajemanje slike v spletu. Kamera zajema sliko v določenih intervalih (običajno 30 slik na sekundo) in jo prenaša v splet.
Spletne kamere se uporabljajo za video pogovore (MSN Messenger, Yahoo messanger, AIM) ter za nadzorovanje prometa ali prostorov.
Spletna kamera
da
Čitalnik spominskih kartic je naprava, ki je zmožna brati spominske kartice. Navadno jo z računalnikom povežemo preko kabla z USB priključkom. V čitalnik kartic zgolj vstavimo spominsko kartico in računalnik jo prepozna.
Glavna prednost tega je, da lahkopodatke prenašamo tako, da s sabo vzamemo zgolj spominsko kartico in čitalnik kartic namesto celotnega digitalnega fotoaparata v našem primer
Čitalec kartic
da
ExpressCard je kartica, ki je lahko vmesnik za različne priključke ali naprave. To pomeni, da lahko z njo prenosnemu računalniku omogočimo dodaten priključek ali funkcijo, kot so naprimer TV kartica, dodatni USB izhodi, priklop za zunanji disk, zvočna kartica, grafična kartica... Glavna prednost tehnologije ExpressCard je, da se je od prejšnje različice (PCMCIA) povečala pasovna širina in sicer do 2,5Gbit/s.
Express kartica
ne
TV kartica je računalniška komponenta, ki računalniku omogoča sprejemanje televizijskega signala.
TV kartica
ne
Čitalec prstnih odtisov (Finger print) prebere vaš prstni odtis, kar pomeni, da se za prijavo v vaše priljubljene spletne strani ni potrebno zapomniti gesla.
Fingerprint
ne
Operacijski sistem (kratica OS, angleško operating system) je programska oprema nujna za delovanje računalnika. Deluje kot vmesnik med uporabnikom in strojno opremo računalnika.
Operacijski sistem
Microsoft Windows 10 (64-bit)
Tipkovnica je najbolj razširjena vhodna naprava. Podobna je tipkovnici pisalnega stroja. Uporabljamo jo za vnašanje ukazov in podatkov s tipkanjem. Obstaja veliko variant razporeda in označitve posameznih tipk. Tipkovnica lahko vsebuje tudi ločeno številsko tipkovnico in tipke za posebne namene (funkcijske tipke), katerih učinke lahko definirajo posamezni programi.
Za večino prenosnikov imamo na voljo tipkovnice z lasersko gravuro SLO znakov. Sicer vam priložimo nalepke s šumniki.
Jezik tipkovnice
Angleško / Arabska tipkovnica (priložene SLO nalepke)
HP Renew so izdelki, ki so bili v trgovinah neprodane zaloge, predstavitveni, demo enote, izdelki izključeni iz proizvodnje itn. Vsi izdelki so vrnjeni v tovarno HP in tam tovarniško obnovljeni. Tako imajo popolno HP garancijsko podporo pri pooblaščenih HP servisih.
Lenovo/ASUS/Acer/MSI,... Refurbished so izdelki, ki so bili v trgovinah neprodane zaloge, predstavitveni, demo enote, izdelki izključeni iz proizvodnje itn. Vsi izdelki so vrnjeni v tovarno Sony in tam tovarniško obnovljeni. Tako imajo popolno Lenovo/ASUS/Acer/MSI,... garancijsko podporo pri pooblaščenih Lenovo/ASUS/Acer/MSI,... servisih.
Stanje modela
HP Renew - nova neprodana zaloga
Garancija za prodajne artikle velja 1 leto, 6 mesecev ali 1 mesec in to je pri vsakem artiklu tudi označeno. Garancija NE velja za porabniške artikle (baterije, polnila,...), za artikle ki imajo odstranjeno garancijsko ali licenčno nalepko, za električne udare (strela, prenapetost,...) in za mehanske poškodbe (razpoke, zlome,...). Stroške poštnine pri uveljavljanju garancije nosi SO d.o.o. preko dostavne službe DPD, GLS in Pošta Slovenije. V primeru, da garancija ni uveljavljena nosi vse stroške s poštnino in servisa kupec. Če je blago nepopravljivo in za njo velja garancija se izdelek zamenja oz. izda dobropis v vrednosti artikla. Zaradi nihanja cen je dobropis takšen, kot so trenutne cene podobnih izdelkov istih lastnosti in konfiguracij.
Garancija - v mesecih
12
Vhodne Enote
Vhodne enote
miška, tipkovnica
BREZPLAČNA DOSTAVA
HP 22-c0010nx AiO
8UB86EAR
  • Artikel je žal prodan.
    Če vas kjub temu ta artikel zanima, nas pokličite ali nas kontaktirajte preko tega obrazca.

Oznake: Računalnik, HP, 22-c0010nx, AiO, Intel, i5-9400T, 8 GB RAM, 1 TB HDD, 21.5", Full HD, Microsoft Windows 10,