Prenosnik HP 15s-fq1021ne i3-1005G1/4 GB/128 GB SSD/15,6" HD/Win 10


Dodatne slike

Opis izdelka

Nova neprodana zaloga      NOVA NEPRODANA ZALOGA - novi produkti s polno tovarniško (HP, Lenovo, Asus, Acer, Dell) garancijo, višek produkcije, tovarniško obnovljeni, neprodane zaloge
Prenosnik HP 15s-fq1021ne

Prenosnik HP 15s-fq1021ne

Prenosnik HP 15s-fq1021ne


Prenosnik HP 15s-fq1021ne je vsesplošno uporabna naprava za dom, šolo ali pisarno. Znotraj ohišja iz visokokvalitetnih polimerov se nahaja procesor Intel i3 10. generacije, ki bo v kombinaciji s SSD diskom skrbel, da se programi hitro odpirajo in do 400% hitrejši zagon operacijskega sistema v primerjavi z HDD tehnologijo. HD ločljivost zaslona 15,6" se smatra za povprečno velikost in je najbolj ustrezna za pisarniška opravila. HP 277D0EAR ima nameščen operacijski sistem Windows 10 v slovenskem jeziku in ga lahko brezplačno kadarkoli nadgradite na nov Windows 11!
V osnovi je HP 15s-fq1021ne primeren za lažje in srednje zahtevne uporabnike, ki potrebujejo zanesljivo napravo!

Specifikacije od proizvajalca (zunanja povezava v ANG):
- HP

Windows 11
Windows 11 ima vse dobre lastnosti Windows 10 plus dodatki. Nova orodja, zvoki in aplikacije. Vse skupaj naredi sveži začetek, ki je prirejen uporabniku.

HD 15,6"
Povprečna velikost zaslona z HD ločljivostjo.

4 GB RAM
Osnovna količina pomnilnika za normalno delo!

128 GB SSD
Hiter disk tehnologije SSD bo zagotavljal hiter zagon operacijskega sistema, kot tudi programov. Čas čakanja v nedogled je konec.

Integrirana grafika Intel
Varčni integrirani grafični čip bo skrbel za normalno predvajanje posnetkov.

Lahki dizajn
Velikosti 32.4 x 22.5 x 1.79 cm (lahko se malo razlikuje glede na konfiguracijo) za lahko prenosljivost (teža 1,69 kg).

Energija
Polimerni akumulator (3 celična litij-ionska baterija) 41 Wh za do 10h delovanja (zelo odvisno od težavnosti dela).

Procesor i3-1005G1

Intel Core i3-1005G1 je mobilni procesor z dvema jedroma in namenjen za srednje cenovne prenosnike. Benchmark testi kažejo na solidno dodatno moč v primerjavi s predhodnikom i3 8.generacije (i3-1005G1 je del 10. generacije Intel). Za vsakodnevno uporabo pomeni to tekoče delovanje spletnega brskanja, pisarniško delo, pisanje in podobno. Investiranje v zmogljivejše i5 ali i7 je praktično, če se uporabljajo zahtevnejše naloge kot na primer profesionalno obdelovanje posnetkov. Oznaka procesorja G pomeni "Optimized Graphics " - izboljšan grafični procesor, ki potrebuje manj energije za delovanje.

Lastnosti:
Ime: Intel Core i3-1005G1
Število jeder: 2
Število niti: 4
Pomnilnik L3: 4 MB
Datum: Q3 2019
Integrirana grafika: Intel UHD G1
Osnovna hitrost: 1.2 GHz
Turbo hitrost: 3.4 GHz

Dodatni podatki procesorja (zunanja povezava v ANG):
- Uradna stran od Intel-a.
- Notebook check i3-1005G1

Procesor i3-1005G1 Benchmark Ocena
Benchmark ocena i3-1005G1? Povezava na cpubenchmark stran! (rezultati se dnevno posodabljajo in se lahko razlikujejo iz dneva v dan).

Benchmark ocena je rezultat več testov določenega procesorja. Popularni procesorji lahko imajo tudi več kot 10.000 testov, kar zagotavlja natančno in zanesljivo oceno zmogljivosti. Večja kot je številka, boljši je procesor. Testiranih več kot 1000 različnih procesorjev od Intel in AMD.Intel i3-1005G1 ima benchmark oceno 5163!
Podatkovna baza zajema vse od Intel Pentium 4 z oceno 77 in vse do AMD EPYC 7763 z oceno 87767!
Glede na zmogljivost se delijo v 4 skupine in sicer:

"Low End" Ocena od 0 do 920 - Nižja zmogljivost (v to spadajo predvsem starejši procesorji)

"Low Mid Range" Ocena od 920 do 2200 - Nižji srednji razred (v to spadajo starejši procesorji, procesorji za tablice in prenosnike).

"High Mid Range" Ocena od 2200 do 6300 - Višji srednji razred (v to skupino pade predvsem večina mobilnih procesorjev in srednje cenovnih namiznikov). Namenjeni za vsesplošno delo.

"High End Range" Ocena od 6300 in naprej - Višji razred. V tej skupini so zmogljivejši procesorji. Običajno namenjeni za igranje iger, večopravilnost, 3D modeliranje, multimedijska dela in podobno.
Želite preverit oceno svojega procesorja? Obišči Benchmark

Grafična kartica Intel UHD

Intel UHD je integrirana grafična kartica, katera je namenjena za osnovna opravila. Top za vsakodnevno delo (gledanje posnetkov, brskanje, pisarniško in šolsko delo). Kartica jemlje spomin od pomnilnika (RAM), običajno do 1 GB (odvisno od naloge). Kartica ni primerna za novejše igre, saj ne bo proizvedla dovolj sličic (frames) na sekundo za tekočo sliko.

Prednosti:
- Izredno nizka poraba energije
- Primerna za vsakodnevna opravila
- Nizka cena

Slabosti:
- Ni namenjena za novejše igre ali druge težje grafične aplikacije


Lastnosti:
Ime: Intel UHD
Število jeder: 32
Velikost spomina: Deljen spomin
Tip spomina: DDR4
Prvič na trgu: Q2 2019
Primerljivo z: Intel UHD 620, AMD Radeon Vega 3

Grafična kartica Intel UHD

Benchmark za grafične kartice je podoben kot za procesorje. Večje število se testira s posebnim programom in povprečje teh rezultatov objavi na spletu. To število pove stranki, koliko je njegova grafična kartica močna. Na video benchmarku je razpon grafičnih kartic vse od Radeon VE z oceno 2 in do RTX 3080 Titanium z oceno 26,677!
Benchmark Intel UHD ima oceno 900!
Želite preverit oceno svoje grafične kartice? Obišči Benchmark

4 GB pomnilnika velja za osnovno a zadostno količino za vsakodnevna opravila. Brskanje po spletu, pisanje, razna pisarniška dela, gledanje posnetkov in podobno. DDR4 tehnologija omogoča hitrejše delovanje pri manjši porabi energije, kar se bo tudi poznalo na manjšem gretju naprave, kot tudi daljši življenjski dobi baterije.

DDR4 Pomnilnik za prenosnik

4 GB je dovolj za lažje in vsakodnevne uporabnike. Za več info spodaj slika "koliko RAM-a potrebujem?". Če potrebujete več kot 4 GB RAM-a preprosto označite na desni strani spletne strani +4 GB ali + 8 GB. Za nadgradnjo z več kot 8 GB RAM-a pa nas lahko kontaktirate na trgovina@so-doo.si

Koliko RAM-a potrebujem?

V prenosniku HP 15s-fq1021 se nahaja 128 GB SSD M2 hiter disk. SSD tehnologija je nova generacija diskov, ki omogoča do 400% hitrejši zagon, kot njegov predhodnik HDD disk. 128 GB prostora je primerno za manj zahtevne uporabnike. Priporočena so-uporba z zunanjim trdim diskom za shranjevanje večjih datotek. Povprečna nova igra AAA razreda (najzahtevnejše igre) zavzame okoli 20 GB prostora. Povprečni film ločljivosti FHD pa okoli 4 GB. Za dodatni spomin lahko kliknete na desni strani ali nam pišete na trgovina@so-doo.si

Prednosti SSD tehnologije:
- Hitrejši zagon operacijskega sistema ter programov
- Neslišno delovanje
- Zmanjšana teža
- Neobčutljiv na vibracije
- Manjša obremenitev procesorja
- Manjša poraba energije in posledično gretje naprave

DISK SSD 128 gb m2

HD je odlična izbira če uporabljate napravo za domače delo. Večja razlika med FHD in HD je število pikslov (FHD ima 80% več), vendar pri povprečni uporabi bo ta razlika komaj vidna. FHD se priporoča pol za delo, kjer se urejajo slike ali druga multimedijska dela, kjer je potrebna bolj ostra slika. 4K ločljivost pa se uporablja dandanes samo za zahtevnejši gaming in 4K obdelovanje slik/posnetkov.

HD zaslon

Tipkovnica je lasersko gravirana s SLO znaki, kar je mnogo boljše kot nalepke, saj se ne obrabijo in so večne. Gravura je brezplačno dodana pri nakupu. Če želite lasersko gravuro v kakšnem drugem jeziku nam pišite na trgovina@so-doo.si

FHD zaslon

Na napravi (277D0EAR) je nameščen Microsoft Windows 10 home. Najbolj izpopolnjen in najpogosteje uporabljen operacijski sistem je narejen za hitro delo. Z vsako izdajo je vedno bolj prilagojen uporabniku na lahki in razumljiv način. Brezplačna nadgradnja na Windows 11 je vključena. Posodobitve potekajo v ozadju v času, ko je prenosnik najmanj uporabljen. Za delovanje Win 10 je potrebnih najmanj 2 GB pomnilnka (RAM).

Microsoft Windows 11

Intel Core i3-1005G1 (1,2 GHz), 4 GB DDR4-2666, SSD 128 GB M.2 SATA, 39,6 cm (15,6'') HD 1366x768 LED, Intel UHD Graphics (IGP), HDMI, USB-C, 2x USB-A 3.1, no ODD, Webcam, Wi-Fi, Bluetooth, CardReader, Std. Kbd., Microsoft Windows 10 S (64-bit)

Dodatne informacije
Procesor (angl.: Central processing unit – CPU) ali (slo.: Centralno procesna enota – CPE) je osrednja računalniška enota ki skrbi za izračunavanje podatkov (binarnih števil). Narejeni so iz silicija, ovoji so se pa skozi zgodovino zelo spreminjali (keramika, aluminij). Pri tem bi bilo pametno, če bi omenil še proizvodnjo toplote (kar veliko). Pri procesorjih je načeloma več je bolje, razen toplote in porabe energije. Procesorji se načeloma delijo po številu tranzistorjev (transistor), jeder (core), niti (thread), podnožju (socket) in velikosti pomnilnika.
Procesor
Intel® Core™ i3-1005G1 / 1.20 GHz / Dual-Core / Turbo Speed 3.4 GHz
Proizvajalec Procesorja
Proizvajalec procesorja
AMD
Serija Procesorja
Serija procesorja
Intel® Core™ i3
Bralno-pisalni pomnilnik, pogosto imenovan z angleško kratico RAM (Random Access Memory), je vrsta elektronskega pomnilnika. Podatke lahko vanj zapisujemo in jih beremo iz njega. Lahko ga imenujemo tudi delovni pomnilnik. Uporablja se v računalnikih in drugih digitalnih napravah.
RAM
4 GB
Pomnilnik
Pomnilnik
4 GB DDR4
Trdi disk (angleško Hard Disk, HDD), tudi samo disk, je najbolj razširjena vrsta zunanjega pomnilnika. Je cenen in ob izklopu ohrani vsebino. Vsi podatki (besedilo, slika, film, zvok, programi, gonilniki...) na trdem disku so zapisani v datotekah.
Solid-state drive (SSD) je naprava za shranjevanje informacij, ki deluje podobno kot USB ali pa DRAM pomnilnik. SSD je bolj sposoben naslednik trdih diskov. SSD za razliko nima diska, prav tako nima gibljivih delov.
Disk
128 GB SSD
LCD-zaslon (angl. Liquid Cristal Display) ali zaslon s tekočimi kristali je zaslon, izdelan v tehnologiji tekočih kristalov. Najpogosteje ga srečamo v računalniških zaslonih in televizijskih sprejemnikih. Nadomestil je katodno cev (CRT).
LCD zaslon
39,6 cm (15,6″) LED AG Display
Ločljivost
Ločljivost
HD / 1366 x 768 / 16:9
Tip LCD Zaslona
Tip LCD zaslona
Matiran (AntiGlare, matt)
Velikost Zaslona
Velikost zaslona
39,6 cm (15,6″)
Grafika
Grafika
Intel
Grafična kartica je strojna oprema oziroma del računalnika, ki skrbi za prikaz slike na zaslonu. Nekateri računalniki jo imajo integrirano na matični plošči, ostalim pa jo dodamo preko razširitvenih rež (ISA, PCI, AGP, PCI-Express,...).
Grafična kartica
Intel® UHD Graphics
Optični pogoni z laserjem skenirajo odbojne plošče. Ker je na teh medijih vsebina trajno shranjena že med proizvodnjo, se imenujejo tudi CD-ROM (Compact Dics - Read Only memory) ali zgoščenka. Posebna različica CD-ja, ki se imenuje CD-R (Compact Dics - Recordable), pa uporablja posebno barvilo, ki se obarva temneje, ko nanj posveti močnejši laserski žarek. Tako lahko na te medije z računalnikom trajno zapišemo podatke. Poznamo tudi CD-RW, ki poleg zapisovanja podatkov dovoljuje tudi brisanje (prepisovanje) le-teh.
DVD (Digital Versatile Disk) je bolj zmogljiv kot CD-ROM, nanj lahko shranimo bistveno večjo količino podatkov. Če je bil CD v začetku namenjen za glasbo, ima DVD lahko zelo različno uporabo. Nadomesti lahko npr. klasične videokasete; nanj lahko shranimo celovečerni film, z zelo visoko kvaliteto slike, podnapisi in različnimi dodatki.
Optična enota
Brez
Univerzalno serijsko vodilo (angleško Universal Serial Bus, s kratico USB) je večnamensko vodilo, namenjeno priklopu različnih perifernih naprav na računalnik. Naenkrat lahko priključimo do 127 naprav. K njegovi priljubljenosti prispeva preprostost uporabe. Naprave z manjšo porabo električne moči se lahko napajajo kar iz tega vodila. Operacijski sistem sam poskrbi za nalaganje gonilnika, ko priključimo napravo na osebni računalnik oziroma pri prvem priklopu zahteva zgoščenko z gonilniki. Prenos
USB 2.0
Brez
USB 3.0 - SuperSpeed USB (5 Gbps) je hitrejša različica univerzalnega serijskega vodila, ki omogoča hitrosti prenosa vse do 20 Gbps (USB 3.2). Večina teh priključkov je tipa USB-A 3.1 s hitrostjo prenosa 10 Gbps. Popularen priključek za priklop pametnih telefonov ter zunanjih SSD in HDD diskov je največkrat tipa USB-C.
USB 3.0
3x
eSATA je zunanja povezava za vodilo SATA (Serial Advanced Technology Attachment). eSATA omogoča pretok podatkov s hitrostjo več kot 3Gb/s in odpravlja problem ozkih grl pri prenosu na zunanje naprave, saj prevajanje podatkov za razliko od drugih vmesnikov ni potrebno.
eSATA
ne
HDMI (High-Definition Multimedia Interface) je vmesnik za prenos ne-stisnjenih podatkov v digitalni obliki in kot tak alternativa vsem ostalim, pretežno analognim vmesnikom. Kot tak je najbolj primeren za priklop naprav STB na televizor, saj ne prihaja do izgube na kvaliteti slike ali zvoka.
HDMI
da
Wi-Fi je zaščitni znak, ki s katerim so označeni certificirani proizvodi za brezžično lokalno računalniško mrežo (WLAN), zasnovani na specifikacijah IEEE 802.11, neformalno pa so pogosto tudi sinonim za takšno tehnologijo v splošnem.
Certifikat izdaja istoimensko neprofitno združenje proizvajalcev Wi-Fi Alliance, z namenom doseganja medsebojne kompatibilnosti in promoviranja svojih proizvodov.
WLAN
da
Bluetooth ali modri zob je varna brezžična tehnologija za povezovanje različnih digitalnih elektronskih naprav na razdaljah do nekaj metrov. Bluetooth je namenjen tako pošiljanju elektronske pošte, prostoročnem telefoniranju in prenašanju datotek kakor tudi igranju igric, brskanju po spletu in tiskanju.
Bluetooth
da
Omrežje WWAN omogoča brezžično povezavo v internet za mobilno napravo na obširnem zemljepisnem območju. Primer: družba Vodafone uporablja svoja obširna omrežja za zagotavljanje pokritosti velikih regij. V omrežju WWAN lahko naprava ohrani povezavo tudi ko se premikate, na primer v avtu ali vlaku.
WWAN
ne
Spletna kamera (angleško webcam) je enostavna video kamera za zajemanje slike v spletu. Kamera zajema sliko v določenih intervalih (običajno 30 slik na sekundo) in jo prenaša v splet.
Spletne kamere se uporabljajo za video pogovore (MSN Messenger, Yahoo messanger, AIM) ter za nadzorovanje prometa ali prostorov.
Spletna kamera
da
Čitalnik spominskih kartic je naprava, ki je zmožna brati spominske kartice. Navadno jo z računalnikom povežemo preko kabla z USB priključkom. V čitalnik kartic zgolj vstavimo spominsko kartico in računalnik jo prepozna.
Glavna prednost tega je, da lahkopodatke prenašamo tako, da s sabo vzamemo zgolj spominsko kartico in čitalnik kartic namesto celotnega digitalnega fotoaparata v našem primer
Čitalec kartic
da
Čitalec prstnih odtisov (Finger print) prebere vaš prstni odtis, kar pomeni, da se za prijavo v vaše priljubljene spletne strani ni potrebno zapomniti gesla.
Fingerprint
ne
Operacijski sistem (kratica OS, angleško operating system) je programska oprema nujna za delovanje računalnika. Deluje kot vmesnik med uporabnikom in strojno opremo računalnika.
Operacijski sistem
Microsoft Windows 10 (64-bit)
Tipkovnica je najbolj razširjena vhodna naprava. Podobna je tipkovnici pisalnega stroja. Uporabljamo jo za vnašanje ukazov in podatkov s tipkanjem. Obstaja veliko variant razporeda in označitve posameznih tipk. Tipkovnica lahko vsebuje tudi ločeno številsko tipkovnico in tipke za posebne namene (funkcijske tipke), katerih učinke lahko definirajo posamezni programi.
Za večino prenosnikov imamo na voljo tipkovnice z lasersko gravuro SLO znakov. Sicer vam priložimo nalepke s šumniki.
Jezik tipkovnice
SLO gravirana tipkovnica
HP Renew so izdelki, ki so bili v trgovinah neprodane zaloge, predstavitveni, demo enote, izdelki izključeni iz proizvodnje itn. Vsi izdelki so vrnjeni v tovarno HP in tam tovarniško obnovljeni. Tako imajo popolno HP garancijsko podporo pri pooblaščenih HP servisih.
Lenovo/ASUS/Acer/MSI,... Refurbished so izdelki, ki so bili v trgovinah neprodane zaloge, predstavitveni, demo enote, izdelki izključeni iz proizvodnje itn. Vsi izdelki so vrnjeni v tovarno Sony in tam tovarniško obnovljeni. Tako imajo popolno Lenovo/ASUS/Acer/MSI,... garancijsko podporo pri pooblaščenih Lenovo/ASUS/Acer/MSI,... servisih.
Stanje modela
HP Renew - nova neprodana zaloga
Garancija za prodajne artikle velja 1 leto, 6 mesecev ali 1 mesec in to je pri vsakem artiklu tudi označeno. Garancija NE velja za porabniške artikle (baterije, polnila,...), za artikle ki imajo odstranjeno garancijsko ali licenčno nalepko, za električne udare (strela, prenapetost,...) in za mehanske poškodbe (razpoke, zlome,...). Stroške poštnine pri uveljavljanju garancije nosi SO d.o.o. preko dostavne službe DPD, GLS in Pošta Slovenije. V primeru, da garancija ni uveljavljena nosi vse stroške s poštnino in servisa kupec. Če je blago nepopravljivo in za njo velja garancija se izdelek zamenja oz. izda dobropis v vrednosti artikla. Zaradi nihanja cen je dobropis takšen, kot so trenutne cene podobnih izdelkov istih lastnosti in konfiguracij.
Garancija - v mesecih
12
BREZPLAČNA DOSTAVA
HP 15s-fq1021ne i3-1005G1/4 GB/128 GB SSD/15,6" HD/Win 10
BREZPLAČEN PRVI ZAGON
BREZPLAČEN PRVI ZAGON

Na računalnik se namesti slovenski operacijski sistem, posodobijo gonilniki in je takoj pripravljen za uporabo po prejemu.
277D0EAR
 • Na zalogi
 • Kosov: 1

 • Zaloga:
  V prodajalni: 1
  V skladišču: 0


 • UPS! popolna zaščita

  (+ 30,00€) (?)
  Izbira tipkovnice

  (+ 0,00€) (?)

  (- 5,00€) (?)
  Dodatki za prenosnik

  (+ 25,00€) (?)
  Programska oprema

  (2021, FPP, slovenski)
  (+ 169,00€) (?)

  (2021, FPP, slovenski)
  (+ 280,00€) (?)

  (Pro SLO 64-bit DSP DVD)
  (+ 80,00€) (?)

  (1-letno podaljšanje licence)
  (+ 35,00€) (?)
  Nadgradnja pomnilnika
  (+ 35,00€)
  (+ 50,00€)
  Vgradnja SSD diska
  (+ 35,00€)
  (obstoječ disk obdržimo)
  (+ 55,00€)
  (obstoječ disk obdržimo)


Podobni izdelki

HP 15s-fq1119ns i3-1005G1 (10. gen)/8 GB/256 GB SSD/15,6" HD/Win 10 S

HP 15s-fq1119ns i3-1005G1 (10. gen)/8 GB/256 GB SSD/15,6" HD/Win 10 S

Intel Core i3-1005G1 (1,2 GHz), 8 GB (2x4GB) DDR4, SSD 256 GB M.2 PCIe NVME, 39,6 cm (15,6'') HD 136..

499,00€ Brez DDV: 409,02€

HP 15s-fq2001ne i3-1115G4/4 GB/512 GB SSD/15,6 HD/Win 10

HP 15s-fq2001ne i3-1115G4/4 GB/512 GB SSD/15,6 HD/Win 10

Intel Core i3-1115G4 (3,0 GHz), 4 GB DDR4-2666, SSD 512 GB M.2 PCIe NVMe, no ODD, Intel UHD Graphics..

509,00€ Brez DDV: 417,21€

HP 15s-fq1021ne i3-1005G1/4 GB/128 GB SSD/15,6" HD/Win 10

HP 15s-fq1021ne i3-1005G1/4 GB/128 GB SSD/15,6" HD/Win 10

Intel Core i3-1005G1 (1,2 GHz), 4 GB DDR4-2666, SSD 128 GB M.2 SATA, 39,6 cm (15,6'') HD 1366x768 LE..

480,00€ Brez DDV: 393,44€

HP 15s-fq1021ne i3-1005G1/8 GB/128 GB SSD/15,6" HD/Win 10

HP 15s-fq1021ne i3-1005G1/8 GB/128 GB SSD/15,6" HD/Win 10

Intel Core i3-1005G1 (1,2 GHz), 8 GB DDR4-2666, SSD 128 GB M.2 SATA, 39,6 cm (15,6'') HD 1366x768 LE..

509,00€ Brez DDV: 417,21€

Oznake: HP, 15s-fq1021ne, Jet Black, prenosnik, HP, i3, Intel, 4 GB RAM, 128 GB SSD, Win 10