Prenosnik HP 15s-eq1000ua Ryzen 3-3250U/8GB/256GB SSD/15,6" FHD/Win 10


Dodatne slike

Opis izdelka

Nova neprodana zaloga      NOVA NEPRODANA ZALOGA - novi produkti s polno tovarniško (HP, Lenovo, Asus, Acer, Dell) garancijo, višek produkcije, tovarniško obnovljeni, neprodane zaloge
Win 11

HP 15s-eq1000ua

HP 15s-eq1000ua


HP 15s-eq1000ua je idealni izdelek za vsesplošno domačo ali pisarniško rabo. Izdelan za povprečnega uporabnika, ki želi zanesljivo in hitro napravo za brskanje po spletu, pisanje dokumentov, uporabo socialnih omrežij, gledanje posnetkov in podobno. Starejše igre je tudi možno igrat pri nižjih resolucijah. Popoln za študente, ki imajo omejen "budget", vendar želijo zanesljiv prenosnik!

Windows 11
Windows 11 ima vse dobre lastnosti Windows 10 plus dodatki. Nova orodja, zvoki in aplikacije. Vse skupaj naredi sveži začetek, ki je prirejen uporabniku.

Moč
AMD Ryzen 3-3250U dvojedrni procesor - idealni za vsakodnevna opravila!

FHD zaslon 15,6"
Zaslon z ločljivostjo 1980x1020 za ostro sliko med gledanjem filmov, delom ali igranju iger.

8 GB RAM
Zlata količina za prenosnike v 2022. Primerno za povprečno rabo in multitasking.

256 GB SSD
Hiter disk tehnologije SSD bo zagotavljal hiter zagon operacijskega sistema, kot tudi programov. 256 GB je dovolj za 50 FHD filmov ali več 10.000 fotografij!

AMD Radeon Grafika
Integrirani grafični procesor, ki bo skrbel za prikazovanje FHD ločljivosti.

Tipkovnica
Srebrna tipkovnica z graviranimi SLO znaki (brezplačno).

Tanki dizajn
Z višino samo 1.79cm je prenosnik namenjen za lahko prenosljivost. Velikosti 35.85 x 24.2 x 1.79 cm. Teža 1.69 kg bo tudi skrbela za lahko prenašanje.

Energija
Polimerni akumulator (3 celična litij-ionska baterija) 41Wh za do 7h delovanja (zelo odvisno od težavnosti dela).

Nizka poraba
U serija procesor, integrirana grafika, DDR4 pomnilnik in LED zaslon bodo skrbeli za manjšo gretje naprave.

Desna stran
1x priklop za slušalke
1x SD reža
1x USB C
1x HDMI
HP 15s-eq1000ua desna stran priklopov prenosnik Leva stran
2 x USB 3.0
1 x priključek za napajanje
HP 15s-eq1000ua leva stran priklopov prenosnik

Procesor AMD Ryzen 3-3250U

AMD Ryzen 3-3250U je mobilni procesor z dvema jedrama kateri bosta skrbeli za hitro delovanje pri nizki električni porabi. Namenjen predvsem za srednje zahtevna opravila, kot so brskanje po spletu, pisanje raznih dokumentov, gledanje posnetkov, lažja obdelovanja slik, pisarniško delo ali splošno poslovno.

Lastnosti:
Ime: AMD Ryzen 3-3250U
Število jeder: 2
Število niti: 4
Pomnilnik L3: 4 MB
Datum: Q2 2020
Integrirana grafika: AMD Radeon grafika - integrirana
Osnovna hitrost: 2.6 GHz
Turbo hitrost: 3.5 GHz

Procesor AMD Ryzen 3-3250U Benchmark Ocena

Benchmark ocena je rezultat več testov določenega procesorja. Popularni procesorji lahko imajo tudi več kot 10.000 testov, kar zagotavlja natančno in zanesljivo oceno zmogljivosti. Večja kot je številka, boljši je procesor. Testiranih več kot 1000 različnih procesorjev od Intel in AMD.
AMD Ryzen 3-3250U ima benchmark oceno 4016!
Podatkovna baza zajema vse od Intel Pentium 4 z oceno 77 in vse do AMD EPYC 7763 z oceno 87767!
Glede na zmogljivost se delijo v 4 skupine in sicer:

"Low End" Ocena od 0 do 920 - Nižja zmogljivost (v to spadajo predvsem starejši prcesorji)

"Low Mid Range" Ocena od 920 do 2200 - Nižji srednji razred (v to spadajo starejši procesorji, procesorji za tablice in prenosnike).

"High Mid Range" Ocena od 2200 do 6300 - Višji srednji razred (v to skupino pade predvsem večina mobilnih procesorjev in srednje cenovnih namiznikov). Namenjeni za vsesplošno delo.

"High End Range" Ocena od 6300 in naprej - Višji razred. V tej skupini so zmogljivejši procesorji. Običajno namenjeni za igranje iger, večopravilnost, 3D modeliranje, multimedijska dela in podobno.
Želite preverit oceno svojega procesorja? Obišči Benchmark

Grafična kartica AMD Radeon Vega 3

AMD Radeon Vega 3 je integrirana grafika, katera je primerna za vsakodnevna opravila. Grafika ni namenjena za igranje iger ali multimedijsko delo, razen če so nastavitve narejene na nizko. Je pa več kot dovolj za vse druge obremenitve, kot so gledanje posnetkov, brskanje po spletu, pisanje dokumentov in podobno. Praktična za nezahtevnega uporabnika.

Lastnosti:
Ime: AMD Radeon Vega 3
Število jeder: 192
Velikost spomina: deljen z RAM-i
Prvič na trgu: Q3 2019
Primerljivo z: Intel HD in UHD grafikami

Grafična kartica GTX 1650 Benchmark 4 GB

Benchmark za grafične kartice je podoben kot za procesorje. Večje število se testira s posebnim programom in povprečje teh rezultatov objavi na spletu. To število pove stranki, koliko je njegova grafična kartica močna. Na video benchmarku je razpon grafičnih kartic vse od Radeon VE z oceno 2 in do RTX 3080 Titanium z oceno 26,677!
Benchmark AMD Radeon Vega 3 ima oceno 1071!
Želite preverit oceno svoje grafične kartice? Obišči Benchmark

Prenosnik ima 256 GB SSD disk M2, kateri bo omogolal do 400% hitrejši zagon operacijskega sistema ali programov. 256 GB je povprečna velikost in zadostna za večino uporabnikov (npr. 1 FHD film zavzame okoli 3-5 GB spomina). Če želite več diska lahko preprosto kliknete na desni strani spletne strani + 256 GB. Za nadgadnjo z več diska pa nam vedno lahko pišete na trgovina@so-doo.si

Prednosti SSD tehnologije:
- Hitrejši zagon operacijskega sistema ter programov
- Neslišno delovanje
- Zmanjšana teža
- Neobčutljiv na vibracije
- Manjša obremenitev procesorja
- Manjša poraba energije in posledično gretje naprave

DISK SSD 256 gb m2

DDR4 Pomnilnik za prenosnik

8 GB pomnilnika je danes zlato povprečje za večino dela. V to spada vse od pisanje dokumentov, brskanje po spletu, različne aplikacije ter programi in igranje iger. Za novejše igre in zahtevnejše programe pa se priporoča 16 GB RAM-a. Če želite več RAM-a preprosto kliknete na desni strani + 4 GB ali + 8 GB in vam ga vgradimo v artikel. Za nadgradnjo z več kot 8 GB RAM-a pa nas lahko kontaktirate na trgovina@so-doo.si

Koliko RAM-a potrebujem?

Full HD zaslon ima 1920 x 1080 matrico pikslov, kar ponuja čisto in ostro sliko. FHD je danes najpogostejša in najbolj primerna ločljivost za igre, delo ali brskanje. Matrica ima približno 100% več pikslov, kot pa HD ločljivost. Višje resolucije, kot so 4K, pa so primerne bolj za profesionalno rabo (obdelovanje 4K posnetkov) ali za zahtevne gamerje (za poganjanje novih iger na 4K je sicer potrebna višje zmogljiva grafična kartica).

FHD zaslon

Tipkovnica je lasersko gravirana s SLO znaki, kar je mnogo boljše kot nalepke, saj se ne obrabijo in so večne. Gravura je brezplačno dodana pri nakupu. Če želite lasersko gravuro v kakšnem drugem jeziku nam pišite na trgovina@so-doo.si

Primer osvetljene tipkovnice

Na napravi je nameščen Microsoft Windows 10 home. Najbolj izpopolnjen in najpogosteje uporabljen operacijski sistem je narejen za hitro delo. Z vsako izdajo je vedno bolj prilagojen uporabniku na lahki in razumljiv način. Brezplačna nadgradnja na Windows 11 je vključena. Posodobitve potekajo v ozadju v času, ko je prenosnik najmanj uporabljen. Za delovanje Win 10 je potrebnih najmanj 2 GB pomnilnka (RAM).

Nov Microsoft Windows 11

AMD Ryzen 3-3250U (2,6 GHz), 8 GB (2x4GB) DDR4-2400, SSD 256 GB M.2 PCIe NVME, 39,6 cm (15,6'') FHD 1920x1080 AG LED, AMD Radeon Graphics (IGP), HDMI, USB-C, 2x USB-A 3.1, no ODD, Webcam, Wi-Fi, Bluetooth, CardReader, Std. Kbd., Microsoft Windows 10 Home (64-bit)

Dodatne informacije
Procesor (angl.: Central processing unit – CPU) ali (slo.: Centralno procesna enota – CPE) je osrednja računalniška enota ki skrbi za izračunavanje podatkov (binarnih števil). Narejeni so iz silicija, ovoji so se pa skozi zgodovino zelo spreminjali (keramika, aluminij). Pri tem bi bilo pametno, če bi omenil še proizvodnjo toplote (kar veliko). Pri procesorjih je načeloma več je bolje, razen toplote in porabe energije. Procesorji se načeloma delijo po številu tranzistorjev (transistor), jeder (core), niti (thread), podnožju (socket) in velikosti pomnilnika.
Procesor
AMD Ryzen™ 3 3250U / 2.6 GHz / Dual-Core / Turbo Speed 3.5 GHz
Proizvajalec Procesorja
Proizvajalec procesorja
AMD
Serija Procesorja
Serija procesorja
AMD Ryzen™ 3
Benchmark ocena je povprečje testov določenega procesorja. Višja kot je ocena, bolj zmogljiv je procesor. Ocena 1000 ali manj se smatra za nizko zmogljivost (primerno samo za najbolj osnovne naloge/tablice). Od 1000-2500 je skupina nižje sredine in so primerni za vsesplošno domače delo (pisanje dokumentov, brskanje, gledanje posnetkov). Od 2500 do 7000 so procesorji višje sredine, kateri se najbolje odnesejo za domače, poslovno in pisarniško delo. Od 7000 do 15000 so visoko zmogljivi CPU-ji, kateri so znotraj gaming naprav ali običajnih prenosnikov, kateri so namenjeni za zahtevnejše delo. Od 15000 naprej pa je sam vrh zmogljivosti in namenjeni za zahtevnejše igranje iger, razna oblikovanja slik, 3D modelov ali posnetkov).
Benchmark procesorja
3968
Bralno-pisalni pomnilnik, pogosto imenovan z angleško kratico RAM (Random Access Memory), je vrsta elektronskega pomnilnika. Podatke lahko vanj zapisujemo in jih beremo iz njega. Lahko ga imenujemo tudi delovni pomnilnik. Uporablja se v računalnikih in drugih digitalnih napravah.
RAM
8 GB
Pomnilnik
Pomnilnik
8 GB (2x 4 GB) DDR4
Trdi disk (angleško Hard Disk, HDD), tudi samo disk, je najbolj razširjena vrsta zunanjega pomnilnika. Je cenen in ob izklopu ohrani vsebino. Vsi podatki (besedilo, slika, film, zvok, programi, gonilniki...) na trdem disku so zapisani v datotekah.
Solid-state drive (SSD) je naprava za shranjevanje informacij, ki deluje podobno kot USB ali pa DRAM pomnilnik. SSD je bolj sposoben naslednik trdih diskov. SSD za razliko nima diska, prav tako nima gibljivih delov.
Disk
256 GB SSD
LCD-zaslon (angl. Liquid Cristal Display) ali zaslon s tekočimi kristali je zaslon, izdelan v tehnologiji tekočih kristalov. Najpogosteje ga srečamo v računalniških zaslonih in televizijskih sprejemnikih. Nadomestil je katodno cev (CRT).
LCD zaslon
39,6 cm (15,6″) Full HD AG LED Display (1920 x 1080)
Ločljivost
Ločljivost
FHD (Full HD) / 1920 x 1080 / 16:9
Tip LCD Zaslona
Tip LCD zaslona
Matiran (AntiGlare, matt)
Velikost Zaslona
Velikost zaslona
39,6 cm (15,6″)
Grafika
Grafika
AMD
Grafična kartica je strojna oprema oziroma del računalnika, ki skrbi za prikaz slike na zaslonu. Nekateri računalniki jo imajo integrirano na matični plošči, ostalim pa jo dodamo preko razširitvenih rež (ISA, PCI, AGP, PCI-Express,...).
Grafična kartica
AMD Radeon Graphics (IGP)
Optični pogoni z laserjem skenirajo odbojne plošče. Ker je na teh medijih vsebina trajno shranjena že med proizvodnjo, se imenujejo tudi CD-ROM (Compact Dics - Read Only memory) ali zgoščenka. Posebna različica CD-ja, ki se imenuje CD-R (Compact Dics - Recordable), pa uporablja posebno barvilo, ki se obarva temneje, ko nanj posveti močnejši laserski žarek. Tako lahko na te medije z računalnikom trajno zapišemo podatke. Poznamo tudi CD-RW, ki poleg zapisovanja podatkov dovoljuje tudi brisanje (prepisovanje) le-teh.
DVD (Digital Versatile Disk) je bolj zmogljiv kot CD-ROM, nanj lahko shranimo bistveno večjo količino podatkov. Če je bil CD v začetku namenjen za glasbo, ima DVD lahko zelo različno uporabo. Nadomesti lahko npr. klasične videokasete; nanj lahko shranimo celovečerni film, z zelo visoko kvaliteto slike, podnapisi in različnimi dodatki.
Optična enota
Brez
Univerzalno serijsko vodilo (angleško Universal Serial Bus, s kratico USB) je večnamensko vodilo, namenjeno priklopu različnih perifernih naprav na računalnik. Naenkrat lahko priključimo do 127 naprav. K njegovi priljubljenosti prispeva preprostost uporabe. Naprave z manjšo porabo električne moči se lahko napajajo kar iz tega vodila. Operacijski sistem sam poskrbi za nalaganje gonilnika, ko priključimo napravo na osebni računalnik oziroma pri prvem priklopu zahteva zgoščenko z gonilniki. Prenos
USB 2.0
Brez
USB 3.0 - SuperSpeed USB (5 Gbps) je hitrejša različica univerzalnega serijskega vodila, ki omogoča hitrosti prenosa vse do 20 Gbps (USB 3.2). Večina teh priključkov je tipa USB-A 3.1 s hitrostjo prenosa 10 Gbps. Popularen priključek za priklop pametnih telefonov ter zunanjih SSD in HDD diskov je največkrat tipa USB-C.
USB 3.0
3x
USB-C
USB-C
da
HDMI (High-Definition Multimedia Interface) je vmesnik za prenos ne-stisnjenih podatkov v digitalni obliki in kot tak alternativa vsem ostalim, pretežno analognim vmesnikom. Kot tak je najbolj primeren za priklop naprav STB na televizor, saj ne prihaja do izgube na kvaliteti slike ali zvoka.
HDMI
da
Wi-Fi je zaščitni znak, ki s katerim so označeni certificirani proizvodi za brezžično lokalno računalniško mrežo (WLAN), zasnovani na specifikacijah IEEE 802.11, neformalno pa so pogosto tudi sinonim za takšno tehnologijo v splošnem.
Certifikat izdaja istoimensko neprofitno združenje proizvajalcev Wi-Fi Alliance, z namenom doseganja medsebojne kompatibilnosti in promoviranja svojih proizvodov.
WLAN
da
Bluetooth ali modri zob je varna brezžična tehnologija za povezovanje različnih digitalnih elektronskih naprav na razdaljah do nekaj metrov. Bluetooth je namenjen tako pošiljanju elektronske pošte, prostoročnem telefoniranju in prenašanju datotek kakor tudi igranju igric, brskanju po spletu in tiskanju.
Bluetooth
da
Omrežje WWAN omogoča brezžično povezavo v internet za mobilno napravo na obširnem zemljepisnem območju. Primer: družba Vodafone uporablja svoja obširna omrežja za zagotavljanje pokritosti velikih regij. V omrežju WWAN lahko naprava ohrani povezavo tudi ko se premikate, na primer v avtu ali vlaku.
WWAN
ne
Spletna kamera (angleško webcam) je enostavna video kamera za zajemanje slike v spletu. Kamera zajema sliko v določenih intervalih (običajno 30 slik na sekundo) in jo prenaša v splet.
Spletne kamere se uporabljajo za video pogovore (MSN Messenger, Yahoo messanger, AIM) ter za nadzorovanje prometa ali prostorov.
Spletna kamera
da
Čitalnik spominskih kartic je naprava, ki je zmožna brati spominske kartice. Navadno jo z računalnikom povežemo preko kabla z USB priključkom. V čitalnik kartic zgolj vstavimo spominsko kartico in računalnik jo prepozna.
Glavna prednost tega je, da lahkopodatke prenašamo tako, da s sabo vzamemo zgolj spominsko kartico in čitalnik kartic namesto celotnega digitalnega fotoaparata v našem primer
Čitalec kartic
da
Čitalec prstnih odtisov (Finger print) prebere vaš prstni odtis, kar pomeni, da se za prijavo v vaše priljubljene spletne strani ni potrebno zapomniti gesla.
Fingerprint
ne
Operacijski sistem (kratica OS, angleško operating system) je programska oprema nujna za delovanje računalnika. Deluje kot vmesnik med uporabnikom in strojno opremo računalnika.
Operacijski sistem
Microsoft Windows 10 (64-bit)
Tipkovnica je najbolj razširjena vhodna naprava. Podobna je tipkovnici pisalnega stroja. Uporabljamo jo za vnašanje ukazov in podatkov s tipkanjem. Obstaja veliko variant razporeda in označitve posameznih tipk. Tipkovnica lahko vsebuje tudi ločeno številsko tipkovnico in tipke za posebne namene (funkcijske tipke), katerih učinke lahko definirajo posamezni programi.
Za večino prenosnikov imamo na voljo tipkovnice z lasersko gravuro SLO znakov. Sicer vam priložimo nalepke s šumniki.
Jezik tipkovnice
Ukrajinska tipkovnica (priložene SLO nalepke)
HP Renew so izdelki, ki so bili v trgovinah neprodane zaloge, predstavitveni, demo enote, izdelki izključeni iz proizvodnje itn. Vsi izdelki so vrnjeni v tovarno HP in tam tovarniško obnovljeni. Tako imajo popolno HP garancijsko podporo pri pooblaščenih HP servisih.
Lenovo/ASUS/Acer/MSI,... Refurbished so izdelki, ki so bili v trgovinah neprodane zaloge, predstavitveni, demo enote, izdelki izključeni iz proizvodnje itn. Vsi izdelki so vrnjeni v tovarno Sony in tam tovarniško obnovljeni. Tako imajo popolno Lenovo/ASUS/Acer/MSI,... garancijsko podporo pri pooblaščenih Lenovo/ASUS/Acer/MSI,... servisih.
Stanje modela
HP Renew - nova neprodana zaloga
Garancija za prodajne artikle velja 1 leto, 6 mesecev ali 1 mesec in to je pri vsakem artiklu tudi označeno. Garancija NE velja za porabniške artikle (baterije, polnila,...), za artikle ki imajo odstranjeno garancijsko ali licenčno nalepko, za električne udare (strela, prenapetost,...) in za mehanske poškodbe (razpoke, zlome,...). Stroške poštnine pri uveljavljanju garancije nosi SO d.o.o. preko dostavne službe DPD, GLS in Pošta Slovenije. V primeru, da garancija ni uveljavljena nosi vse stroške s poštnino in servisa kupec. Če je blago nepopravljivo in za njo velja garancija se izdelek zamenja oz. izda dobropis v vrednosti artikla. Zaradi nihanja cen je dobropis takšen, kot so trenutne cene podobnih izdelkov istih lastnosti in konfiguracij.
Garancija - v mesecih
12
BREZPLAČNA DOSTAVA
HP 15s-eq1000ua Ryzen 3-3250U/8GB/256GB SSD/15,6" FHD/Win 10
28Z66EAR
 • Na zalogi
 • Kosov: 1

 • Zaloga:
  V prodajalni: 0
  V skladišču: 1


 • UPS! popolna zaščita

  (+ 30,00€) (?)
  Dodatki za prenosnik

  (+ 29,00€) (?)
  Programska oprema

  (2021, FPP, slovenski)
  (+ 169,00€) (?)

  (2021, FPP, slovenski)
  (+ 280,00€) (?)

  (Pro SLO 64-bit DSP DVD)
  (+ 80,00€) (?)

  Nadgradnja pomnilnika
  (+ 35,00€)
  (+ 50,00€)
  Vgradnja SSD diska
  (+ 35,00€)
  (obstoječ disk obdržimo)
  (+ 55,00€)
  (obstoječ disk obdržimo)


Oznake: HP, Laptop, 15s-eq1000ua, prenosniki, AMD, Ryzen, 256 GB SSD, 8 GB RAM, FHD, Win 10