Prenosnik HP 14s-dq2008nq i5 11.gen./SSD/Iris Xe je žal prodan.
Vendar smo prepričani, da obstaja kakšen podoben v naši trgovini!


Dodatne slike

Opis izdelka

Nova neprodana zaloga      NOVA NEPRODANA ZALOGA - novi produkti s polno tovarniško (HP, Lenovo, Asus, Acer, Dell) garancijo, višek produkcije, tovarniško obnovljeni, neprodane zaloge
Prenosnik HP 14s-dq2008nq

Prenosnik HP 14s-dq2008nq

Prenosnik HP 14s-dq2008nq


Prenosnik HP 14s-dq2008nq je svetlo sive barve iz trpežnih polimerov, kateri bodo zagotavljali dolgoročno zaščito notranjosti. Del družinske serije HP naprav, katera je namenjena za srednje zahtevne uporabnike (šola, delo ali dom). Zaradi precej zmogljivega procesorja Intel i5 11.generacije in SSD tehnologije bo zagon programov bliskovit (tudi zagon operacijskega sistema Windows 10 bo do 400% hitrejši kot pa z HDD diskom). Integrirana grafika Intel Iris Xe pa bo skrbela za večino grafičnega dela in bo celo poganjala starejše igre. Varčni procesor, efektivnejši pomnilnih, integrirana grafika in SSD tehnologija bodo zmanjšali porabo energije, kar bo posledično zmanjšalo toplotno obremenitev ter tudi daljšo življenjsko dobo baterije!
Optimalni izdelek za mobilne uporabnike, ki potrebujejo zanesljivo in hitro napravo!

Specifikacije od proizvajalca (zunanja povezava v ANG):
- HP

Windows 11
Windows 11 ima vse dobre lastnosti Windows 10 plus dodatki. Nova orodja, zvoki in aplikacije. Vse skupaj naredi sveži začetek, ki je prirejen uporabniku.

FHD 14"
Odlična velikost zaslona za prenašanje ter Full HD ločljivost za ostro sliko!

8 GB RAM
Primerna kapaciteta za veliko večino programov in srednje zahteven multitasking.

256 GB SSD
Hiter disk tehnologije SSD bo zagotavljal hiter zagon operacijskega sistema, kot tudi programov. Čas čakanja v nedogled je konec.

Integrirana grafika Intel Iris Xe
Ena izmed močnejših integriranih grafik na trgu!

Lahki dizajn
Velikosti 32.4 x 22.5 x 1.79 cm (lahko se malo razlikuje glede na konfiguracijo) za lahko prenosljivost (1.46 kg).

Energija
Polimerni akumulator (3 celična litij-ionska baterija) 41 Wh za do 7h delovanja (zelo odvisno od težavnosti dela).

Procesor Intel Core i5-1135G7

Intel Core i5-1135G7 je štiri jedrni procesor, kateri je na voljo od septembra 2020. i5-1135G7 bo brez težav poganjal vse vsakodnevne naloge in bo tudi kos težjim opravilom, kot na primer obdelavo posnetkov. Procesor je približno 75% močnejši od i3-1115G4 (predvsem zaradi 2x več jeder). Integrirana grafika Intel Iris Xe bo tudi zelo priročna, saj je zmogljiva enako ali celo bolj, kot pa določene ločene grafike (npr. Nvidia GeForce MX350). Splošno je procesor zelo primeren za srednje zahtevne uporabnike, ki potrebujejo zanesljivo napravo, ki jih bo držala več let!

Lastnosti:
Ime: Intel Core i5-1135G7
Število jeder: 4
Število niti: 8
Pomnilnik L3: 8 MB
Datum: Q3 2020
Integrirana grafika: Intel® Iris® Xe Grafika
Osnovna hitrost: 2.4 GHz
Turbo hitrost: 4.2 GHz

Dodatni podatki procesorja (zunanja povezava v ANG):
- Uradna stran od Intel-a.
- Notebook check Intel Core i5-1135G7

Procesor Intel Core i5-1135G7 Benchmark Ocena
Benchmark ocena i5-1135G7? Povezava na cpubenchmark stran! (rezultati se dnevno posodabljajo in se lahko razlikujejo iz dneva v dan).

Benchmark ocena je rezultat več testov določenega procesorja. Popularni procesorji lahko imajo tudi več kot 10.000 testov, kar zagotavlja natančno in zanesljivo oceno zmogljivosti. Večja kot je številka, boljši je procesor. Testiranih več kot 1000 različnih procesorjev od Intel in AMD.
Intel Core i5-1135G7 ima benchmark oceno 10159!
Podatkovna baza zajema vse od Intel Pentium 4 z oceno 77 in vse do AMD EPYC 7763 z oceno 87767!
Glede na zmogljivost se delijo v 4 skupine in sicer:

"Low End" Ocena od 0 do 920 - Nižja zmogljivost (v to spadajo predvsem starejši procesorji)

"Low Mid Range" Ocena od 920 do 2200 - Nižji srednji razred (v to spadajo starejši procesorji, procesorji za tablice in prenosnike).

"High Mid Range" Ocena od 2200 do 6300 - Višji srednji razred (v to skupino pade predvsem večina mobilnih procesorjev in srednje cenovnih namiznikov). Namenjeni za vsesplošno delo.

"High End Range" Ocena od 6300 in naprej - Višji razred. V tej skupini so zmogljivejši procesorji. Običajno namenjeni za igranje iger, večopravilnost, 3D modeliranje, multimedijska dela in podobno.
Želite preverit oceno svojega procesorja? Obišči Benchmark

Grafična kartica Intel Xe Iris

Intel Xe Iris je novejša integrirana grafika Intel procesorjev. Z benchmark oceno 2500+ je precej zmogljiva za integrirane grafike in bo celo poganjala igre na lažjih nastavitvah. Prav tako bo zelo priročna pri raznih oblikovanjih slik in posnetkov. Na kratko je Intel Xe Iris dosega boljše rezultate kot pa mnoge ločene grafične kartice kot so Radeon RX550.

Lastnosti:
Ime: Intel Xe Iris
Število jeder: 384
Velikost spomina: deljen z RAM-i
Prvič na trgu: Q3 2020
Primerljivo z: Manj zmogljivimi ločenimi grafikami

Grafična kartica Intel Xe Iris

Benchmark za grafične kartice je podoben kot za procesorje. Večje število se testira s posebnim programom in povprečje teh rezultatov objavi na spletu. To število pove stranki, koliko je njegova grafična kartica močna. Na video benchmarku je razpon grafičnih kartic vse od Radeon VE z oceno 2 in do RTX 3080 Titanium z oceno 26,677!
Benchmark Intel Xe Iris ima oceno 2814!
Želite preverit oceno svoje grafične kartice? Obišči Benchmark

8 GB pomnilnika je danes zlato povprečje za večino dela. V to spada vse od pisanje dokumentov, brskanje po spletu, različne aplikacije ter programi in igranje iger. Za novejše igre in zahtevnejše programe pa se priporoča 16 GB RAM-a. Če želite več RAM-a preprosto kliknete na desni strani + 4 GB ali + 8 GB in vam ga vgradimo v artikel. Za nadgradnjo z več kot 8 GB RAM-a pa nas lahko kontaktirate na trgovina@so-doo.si

DDR4 Pomnilnik za prenosnik

V osnovi je 8 GB zadostna količina za vsakodnevno delo in bo primerna še za mnoga leta. Za več info spodaj slika "koliko RAM-a potrebujem?". Če potrebujete več kot 8 GB RAM-a preprosto označite na desni strani spletne strani +4 GB ali + 8 GB. Za nadgradnjo z več kot 8 GB RAM-a pa nas lahko kontaktirate na trgovina@so-doo.si

Koliko RAM-a potrebujem?

V prenosniku HP 14s-dq2008nq se nahaja 256 GB SSD M2 hiter disk. SSD tehnologija je nova generacija diskov, ki omogoča do 400% hitrejši zagon, kot njegov predhodnik HDD disk. 256 GB prostora bo zagotavljalo hrambo večje količino filmov, programov ter iger. Povprečna nova igra AAA razreda (najzahtevnejše igre) zavzame okoli 20 GB prostora. Povprečni film ločljivosti FHD pa okoli 4 GB. Za dodatni spomin lahko kliknete na desni strani ali nam pišete na trgovina@so-doo.si

Prednosti SSD tehnologije:
- Hitrejši zagon operacijskega sistema ter programov
- Neslišno delovanje
- Zmanjšana teža
- Neobčutljiv na vibracije
- Manjša obremenitev procesorja
- Manjša poraba energije in posledično gretje naprave

DISK SSD 256 gb m2

Full HD zaslon ima 1920 x 1080 matrico pikslov, kar ponuja čisto in ostro sliko. FHD je danes najpogostejša in najbolj primerna ločljivost za igre, delo ali brskanje. Matrica ima približno 100% več pikslov, kot pa HD ločljivost. Višje resolucije, kot so 4K, pa so primerne bolj za profesionalno rabo (obdelovanje 4K posnetkov) ali za zahtevne gamerje (za poganjanje novih iger na 4K je sicer potrebna višje zmogljiva grafična kartica).

FHD zaslon

Tipkovnica je lasersko gravirana s SLO znaki, kar je mnogo boljše kot nalepke, saj se ne obrabijo in so večne. Gravura je brezplačno dodana pri nakupu. Če želite lasersko gravuro v kakšnem drugem jeziku nam pišite na trgovina@so-doo.si

FHD zaslon

Na napravi2R0V1EAR je nameščen Microsoft Windows 10 home. Najbolj izpopolnjen in najpogosteje uporabljen operacijski sistem je narejen za hitro delo. Z vsako izdajo je vedno bolj prilagojen uporabniku na lahki in razumljiv način. Brezplačna nadgradnja na Windows 11 je vključena. Posodobitve potekajo v ozadju v času, ko je prenosnik najmanj uporabljen. Za delovanje Win 10 je potrebnih najmanj 2 GB pomnilnika (RAM).

Microsoft Windows 11

Intel Core i5-1135G7 (2,4 GHz), 8 GB (2x4GB) DDR4-2666, SSD 256 GB M.2 PCIe NVMe, Intel® Iris® Xᵉ Graphics, 35,6 cm (14,0'') FHD 1920x1080 LED, HDMI, USB-C 3.0, 2x USB-A 3.0, Wi-Fi, Bluetooth, SD-Card, Webcam, Std. Kbd., Microsoft Windows 10 Home (64-bit)

Dodatne informacije
Procesor (angl.: Central processing unit – CPU) ali (slo.: Centralno procesna enota – CPE) je osrednja računalniška enota ki skrbi za izračunavanje podatkov (binarnih števil). Narejeni so iz silicija, ovoji so se pa skozi zgodovino zelo spreminjali (keramika, aluminij). Pri tem bi bilo pametno, če bi omenil še proizvodnjo toplote (kar veliko). Pri procesorjih je načeloma več je bolje, razen toplote in porabe energije. Procesorji se načeloma delijo po številu tranzistorjev (transistor), jeder (core), niti (thread), podnožju (socket) in velikosti pomnilnika.
Procesor
Intel® Core™ i5-1135G7 / 2.4 GHz / Quad-Core / Turbo Speed 4.2 GHz
Proizvajalec Procesorja
Proizvajalec procesorja
Intel
Serija Procesorja
Serija procesorja
Intel® Core™ i5
Benchmark ocena je povprečje testov določenega procesorja. Višja kot je ocena, bolj zmogljiv je procesor. Ocena 1000 ali manj se smatra za nizko zmogljivost (primerno samo za najbolj osnovne naloge/tablice). Od 1000-2500 je skupina nižje sredine in so primerni za vsesplošno domače delo (pisanje dokumentov, brskanje, gledanje posnetkov). Od 2500 do 7000 so procesorji višje sredine, kateri se najbolje odnesejo za domače, poslovno in pisarniško delo. Od 7000 do 15000 so visoko zmogljivi CPU-ji, kateri so znotraj gaming naprav ali običajnih prenosnikov, kateri so namenjeni za zahtevnejše delo. Od 15000 naprej pa je sam vrh zmogljivosti in namenjeni za zahtevnejše igranje iger, razna oblikovanja slik, 3D modelov ali posnetkov).
Benchmark procesorja
10085
Bralno-pisalni pomnilnik, pogosto imenovan z angleško kratico RAM (Random Access Memory), je vrsta elektronskega pomnilnika. Podatke lahko vanj zapisujemo in jih beremo iz njega. Lahko ga imenujemo tudi delovni pomnilnik. Uporablja se v računalnikih in drugih digitalnih napravah.
RAM
8 GB
Pomnilnik
Pomnilnik
8 GB (2x 4 GB) DDR4
Trdi disk (angleško Hard Disk, HDD), tudi samo disk, je najbolj razširjena vrsta zunanjega pomnilnika. Je cenen in ob izklopu ohrani vsebino. Vsi podatki (besedilo, slika, film, zvok, programi, gonilniki...) na trdem disku so zapisani v datotekah.
Solid-state drive (SSD) je naprava za shranjevanje informacij, ki deluje podobno kot USB ali pa DRAM pomnilnik. SSD je bolj sposoben naslednik trdih diskov. SSD za razliko nima diska, prav tako nima gibljivih delov.
Disk
256 GB SSD
LCD-zaslon (angl. Liquid Cristal Display) ali zaslon s tekočimi kristali je zaslon, izdelan v tehnologiji tekočih kristalov. Najpogosteje ga srečamo v računalniških zaslonih in televizijskih sprejemnikih. Nadomestil je katodno cev (CRT).
LCD zaslon
35,6 cm (14″) Full HD (1920x1080) LED
Ločljivost
Ločljivost
FHD (Full HD) / 1920 x 1080 / 16:9
Ločljivost zaslona
Ločljivost zaslona
1920 x 1080
Tip LCD Zaslona
Tip LCD zaslona
Matiran (AntiGlare, matt)
Velikost Zaslona
Velikost zaslona
35,6 cm (14,0″)
Grafika
Grafika
Intel
Grafična kartica je strojna oprema oziroma del računalnika, ki skrbi za prikaz slike na zaslonu. Nekateri računalniki jo imajo integrirano na matični plošči, ostalim pa jo dodamo preko razširitvenih rež (ISA, PCI, AGP, PCI-Express,...).
Grafična kartica
Intel® Iris® Xᵉ Graphics
Optični pogoni z laserjem skenirajo odbojne plošče. Ker je na teh medijih vsebina trajno shranjena že med proizvodnjo, se imenujejo tudi CD-ROM (Compact Dics - Read Only memory) ali zgoščenka. Posebna različica CD-ja, ki se imenuje CD-R (Compact Dics - Recordable), pa uporablja posebno barvilo, ki se obarva temneje, ko nanj posveti močnejši laserski žarek. Tako lahko na te medije z računalnikom trajno zapišemo podatke. Poznamo tudi CD-RW, ki poleg zapisovanja podatkov dovoljuje tudi brisanje (prepisovanje) le-teh.
DVD (Digital Versatile Disk) je bolj zmogljiv kot CD-ROM, nanj lahko shranimo bistveno večjo količino podatkov. Če je bil CD v začetku namenjen za glasbo, ima DVD lahko zelo različno uporabo. Nadomesti lahko npr. klasične videokasete; nanj lahko shranimo celovečerni film, z zelo visoko kvaliteto slike, podnapisi in različnimi dodatki.
Optična enota
Brez
Univerzalno serijsko vodilo (angleško Universal Serial Bus, s kratico USB) je večnamensko vodilo, namenjeno priklopu različnih perifernih naprav na računalnik. Naenkrat lahko priključimo do 127 naprav. K njegovi priljubljenosti prispeva preprostost uporabe. Naprave z manjšo porabo električne moči se lahko napajajo kar iz tega vodila. Operacijski sistem sam poskrbi za nalaganje gonilnika, ko priključimo napravo na osebni računalnik oziroma pri prvem priklopu zahteva zgoščenko z gonilniki. Prenos
USB 2.0
Brez
USB 3.0 - SuperSpeed USB (5 Gbps) je hitrejša različica univerzalnega serijskega vodila, ki omogoča hitrosti prenosa vse do 20 Gbps (USB 3.2). Večina teh priključkov je tipa USB-A 3.1 s hitrostjo prenosa 10 Gbps. Popularen priključek za priklop pametnih telefonov ter zunanjih SSD in HDD diskov je največkrat tipa USB-C.
USB 3.0
3x
HDMI (High-Definition Multimedia Interface) je vmesnik za prenos ne-stisnjenih podatkov v digitalni obliki in kot tak alternativa vsem ostalim, pretežno analognim vmesnikom. Kot tak je najbolj primeren za priklop naprav STB na televizor, saj ne prihaja do izgube na kvaliteti slike ali zvoka.
HDMI
da
Wi-Fi je zaščitni znak, ki s katerim so označeni certificirani proizvodi za brezžično lokalno računalniško mrežo (WLAN), zasnovani na specifikacijah IEEE 802.11, neformalno pa so pogosto tudi sinonim za takšno tehnologijo v splošnem.
Certifikat izdaja istoimensko neprofitno združenje proizvajalcev Wi-Fi Alliance, z namenom doseganja medsebojne kompatibilnosti in promoviranja svojih proizvodov.
WLAN
da
Bluetooth ali modri zob je varna brezžična tehnologija za povezovanje različnih digitalnih elektronskih naprav na razdaljah do nekaj metrov. Bluetooth je namenjen tako pošiljanju elektronske pošte, prostoročnem telefoniranju in prenašanju datotek kakor tudi igranju igric, brskanju po spletu in tiskanju.
Bluetooth
da
Omrežje WWAN omogoča brezžično povezavo v internet za mobilno napravo na obširnem zemljepisnem območju. Primer: družba Vodafone uporablja svoja obširna omrežja za zagotavljanje pokritosti velikih regij. V omrežju WWAN lahko naprava ohrani povezavo tudi ko se premikate, na primer v avtu ali vlaku.
WWAN
ne
Spletna kamera (angleško webcam) je enostavna video kamera za zajemanje slike v spletu. Kamera zajema sliko v določenih intervalih (običajno 30 slik na sekundo) in jo prenaša v splet.
Spletne kamere se uporabljajo za video pogovore (MSN Messenger, Yahoo messanger, AIM) ter za nadzorovanje prometa ali prostorov.
Spletna kamera
da
Čitalnik spominskih kartic je naprava, ki je zmožna brati spominske kartice. Navadno jo z računalnikom povežemo preko kabla z USB priključkom. V čitalnik kartic zgolj vstavimo spominsko kartico in računalnik jo prepozna.
Glavna prednost tega je, da lahkopodatke prenašamo tako, da s sabo vzamemo zgolj spominsko kartico in čitalnik kartic namesto celotnega digitalnega fotoaparata v našem primer
Čitalec kartic
da
Čitalec prstnih odtisov (Finger print) prebere vaš prstni odtis, kar pomeni, da se za prijavo v vaše priljubljene spletne strani ni potrebno zapomniti gesla.
Fingerprint
ne
Operacijski sistem (kratica OS, angleško operating system) je programska oprema nujna za delovanje računalnika. Deluje kot vmesnik med uporabnikom in strojno opremo računalnika.
Operacijski sistem
Microsoft Windows 10 (64-bit)
Tipkovnica je najbolj razširjena vhodna naprava. Podobna je tipkovnici pisalnega stroja. Uporabljamo jo za vnašanje ukazov in podatkov s tipkanjem. Obstaja veliko variant razporeda in označitve posameznih tipk. Tipkovnica lahko vsebuje tudi ločeno številsko tipkovnico in tipke za posebne namene (funkcijske tipke), katerih učinke lahko definirajo posamezni programi.
Za večino prenosnikov imamo na voljo tipkovnice z lasersko gravuro SLO znakov. Sicer vam priložimo nalepke s šumniki.
Jezik tipkovnice
Romunska tipkovnica
HP Renew so izdelki, ki so bili v trgovinah neprodane zaloge, predstavitveni, demo enote, izdelki izključeni iz proizvodnje itn. Vsi izdelki so vrnjeni v tovarno HP in tam tovarniško obnovljeni. Tako imajo popolno HP garancijsko podporo pri pooblaščenih HP servisih.
Lenovo/ASUS/Acer/MSI,... Refurbished so izdelki, ki so bili v trgovinah neprodane zaloge, predstavitveni, demo enote, izdelki izključeni iz proizvodnje itn. Vsi izdelki so vrnjeni v tovarno Sony in tam tovarniško obnovljeni. Tako imajo popolno Lenovo/ASUS/Acer/MSI,... garancijsko podporo pri pooblaščenih Lenovo/ASUS/Acer/MSI,... servisih.
Stanje modela
HP Renew - nova neprodana zaloga
Garancija za prodajne artikle velja 1 leto, 6 mesecev ali 1 mesec in to je pri vsakem artiklu tudi označeno. Garancija NE velja za porabniške artikle (baterije, polnila,...), za artikle ki imajo odstranjeno garancijsko ali licenčno nalepko, za električne udare (strela, prenapetost,...) in za mehanske poškodbe (razpoke, zlome,...). Stroške poštnine pri uveljavljanju garancije nosi SO d.o.o. preko dostavne službe DPD, GLS in Pošta Slovenije. V primeru, da garancija ni uveljavljena nosi vse stroške s poštnino in servisa kupec. Če je blago nepopravljivo in za njo velja garancija se izdelek zamenja oz. izda dobropis v vrednosti artikla. Zaradi nihanja cen je dobropis takšen, kot so trenutne cene podobnih izdelkov istih lastnosti in konfiguracij.
Garancija - v mesecih
12
BREZPLAČNA DOSTAVA
HP 14s-dq2008nq i5 11.gen./SSD/Iris Xe
2R0V1EAR
  • Artikel je žal prodan.
    Če vas kjub temu ta artikel zanima, nas pokličite ali nas kontaktirajte preko tega obrazca.

Podobni izdelki

HP 14s-fq0005ne AMD Ryzen 3-3250U/16 GB/256 GB SSD/14" HD/Win 10 S

HP 14s-fq0005ne AMD Ryzen 3-3250U/16 GB/256 GB SSD/14" HD/Win 10 S

AMD Ryzen 3-3250U (2,6 GHz), 16 GB DDR4-2400, SSD 256 GB M.2 PCIe NVMe, AMD Radeon RX Vega 3 Graphic..

439,00€ Brez DDV: 359,84€

Oznake: HP, Laptop, 14s-dq2008nq, PAV1LI0N, prenosnik, Intel, i5, 256 GB SSD, 8 GB, 14, FHD, Win 10